maanantai 30. elokuuta 2010

Neuleasiaa, pitkästä aikaa

Täällä ei ole paljon neuleita tai siihen liittyvääkään viime aikoina näkynyt. Nyt yritän todistaa, että kyllä tämä vieläkin on neuleblogi.

Kesällä - kesä-heinäkuussa - ostin lankaa harvinaisen vähän, taisin kaksi kerää sukkalankaa ostaa Parkanon lankakaupasta. Toinen niistä neuloutuu jo kovaa vauhtia. Ei oikein huvittanut edes käydä lankakaupoissa. Tilanne on sittemmin jo korjaantunut.

Kävin Pukkilan puikkopäivillä elokuun alussa, ja sieltä Titityyn pöydästä tarttui matkaan pari kerää, sukkalankaa nekin. Viime viikolla tuli myös Titityyn sukkalankaklubin viimeinen lähetys, joka oli erittäin mainio ja mieleinen: Punta Yarnsin MeriSockia kaksin kappalein. Kumpikin väri miellyttää silmääni, ja langan tuntu on myös ihana. Tunnustettakoon tässä samalla, että liityin Titityyssä alkavaan Cascade-klubiin.



Ainoan lankakauppavierailun pitkiin aikoihin tein Menitaan, kun etsin sopivaa lankaa Cappuccino Cardigania varten. Löysinkin Rowanin Felted Tweediä, jota ostin kerän testiä varten. Saan langasta täysin oikean tiheyden (juu, ihan tein mallitilkun!), mutta ei se kuitenkaan ole ihan sitä, mitä hain. Langassa on 25 % alpakkaa, mikä tekee siitä tuollaista karvaista. Sinänsä se ei haittaa, mutta malli vaatisi toisenlaista lankaa, tiukkakierteisempää. Tuloksen pitäisi olla reikäistä eikä näyttää siltä kuin olisi virkattu vain kiinteitä silmukoita. Lanka jotenkin hukuttaa pörhöisyyteensä reiät. (Kuvassa tulos itse asiassa näyttää paremmalta kuin livenä. Livetuotos on jotenkin likaisen ja suttuisen näköinen.)



Onneksi on jotakin valmistakin esiteltävänä. Nämä ovat KYH12 ja KYH14.



Malli: AnniKaisen tossukat
Lanka: sekalaisia jämiä 80 g
Puikot: 5 mm
Koko: n. 36-37

Malli: Oak Ribbed Socks, Knitting Vintage Socks -kirjasta
Lanka: OnLine Supersocke 100, 74 g
Puikot: 2,25 mm neliskanttiset sukkikset
Koko: 38

Nyt on työn alla ollut pääosin nämä kahdet sukat. KYHejä nekin. Kolme KYHiä on vielä kesken (muut on purettu). Turkoosi sukka on Stepiä, ja siitä on tulossa Ladies Silk Stocking -ohjeella sukkaa, tosin teen näistä ihan yksiväriset, jolloin käytännössä ovat aivan tavalliset perussukat. Samoin tuo mustanpuhuva sukka on kokenut mallinvaihdoksen, sillä tuo väri on sen verran tumma, etten vaivaudu väsäämään kuvioita. Perussukaksi siis muuttui hän.


Eiköhän tämä nyt riitä todisteeksi, että kyllä täällä vielä joskus neulotaankin.

tiistai 24. elokuuta 2010

Toisenlaisia käsitöitä

Uusi aluevaltaus minun osaltani, kakku. Olen toki täytekakkuja ennenkin leiponut, mutta koskaan ennen en ole näin paljon vaivaa asian eteen nähnyt. Onhan tuo muhkurainen, mutta ihan hyvä ensikertalaisen tekemäksi. Onneksi äiti oli paikalla auttamassa, muuten olisi tullut uskonpuute.



Ahti-poika täytti 3 vuotta, ja katselin netistä mallia, miltä se Salama-auto oikein näyttää. Autot-elokuvasta suosikki on Martti, mutta sen tekeminen oli liian vaativa ajatus.

Suosittelin aiemmin Kohtaamisia-elokuvaa, ja nyt jatkan samalla linjalla: menkää ihmeessä katsomaan 10.9. ensi-iltaan tuleva Prinsessa-elokuva, joka perustuu tositapahtumiin. Näin sen itse ennakkonäytöksenä, ja kyllä oli hyvä.

maanantai 23. elokuuta 2010

Arvonnan on voittanut....

... Eila Vyyhdin viemää -blogista! Onnea!

Arvonta suoritettiin perin juurin tieteellisesti: pyysin miestäni olemaan onnetar ja sanomaan jonkin numeron 1-48. Hän sanoi 31. Voittaja oli se, jonka kommentti osui olemaan 31.

Laitatko Eila mulle viestiä, niin saan osoitetietosi.

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Arvonta päättymässä

Tulin vain kertomaan, että arvontaan ehtii vielä osallistua klo 24 asti. Huomenna arvonta suoritetaan jollakin tieteellisellä menetelmällä.

perjantai 20. elokuuta 2010

Ihanaa, on syksy!

Aivan mahtavaa, kun sää on muuttunut viileämmäksi. Nyt ovat taas langat kiinnostaneet, ja kävinkin eilen shoppailemassa YHDEN kerän lankaa. Aion nimittäin ryhtyä (lue: yrittää ryhtyä) virkkaamaan elämäni ensimmäistä kertaa isompaa vaatekappaletta, ja sitä varten täytyy oikein tarkasti miettiä, mikä lanka olisi hyvä. Wollmeisesta olisin halunnut sen tehdä, mutta Twin on liian ohutta, mikä tarkoittaisi liian vaativaa urakkaa ensikertalaiselle.

Olen siis virkkaajana kunnostautunut lähinnä reunuksien ja patalappujen saralla, ja nyt on kokonainen tunika haaveissa ja pelottaa vietävästi =D

Räveltämöläiset näkevät Cappuccino Cardiganin tästä linkistä. Ostin Rowanin Felted Tweediä kerän ja nyt aion tehdä mallitilkkua. Juu-u, ihan tosi, minä aion tehdä mallitilkkua! En ole vakuuttunut langasta, sillä tunika on lyhythihainen ja käyttökelvoton, jos siitä tulee liian kuuma. Annan langalle kuitenkin mahdollisuuden.

Arvonta jatkuu vielä pari päivää! Katso edellinen postaus!

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Arvontaa

Olisikohan nyt luvatun arvonnan paikka?
Blogi on täyttänyt neljä vuotta joku viikko sitten, ja itsekin olen taas vanhentunut (miten se tapahtuukin joka vuosi?) - siis selvästi arvontaa kaivataan.

Osallistu arvontaan kommentoimalla. Kerro kommentissa, oletko enemmän sini- vai punasävyisten värien ystävä. Palkintona on sukkalankaa.

Arvonta-aikaa voisi olla vaikkapa viikko, eli joskus sunnuntain maanantain tuntumassa viikon päästä arvon.

Iloista alkavaa viikkoa!

tiistai 3. elokuuta 2010

Elokuuta

Kesäloma alkaa olla lopuillaan, ja myös KYH on päättynyt. KYHin loppuraporttia siis luvassa.

KYH sujui hyvin kesäkuussa, mutta heinäkuussa neulominen on ollut telakalla lähes täysin. Kuumuus on vaikuttanut asiaan, mutta myös se, että olen kesäiseen tapaan lukenut paljon.

KYHin aloitukset sain kaikki tehtyä, eli 26 aloitusta kertyi. Näistä valmistui ajallaan heinäkuun loppuun mennessä 14 työtä, pääosin tossuja. 12 työtä siis jäi kesken, ja eilen illalla päätin niistä kolmesta kiskaista puikot irti. Nämä kolme purettua työtä olivat aivan alkutekijöissään, mikä tarkoittaa sitä, että niistä ei ollut juuri muuta kuin silmukoiden luominen tehtynä. Lisäksi yksi työ on valmistunut myöhässä, joten tällä hetkellä kesken on 8 paria sukkia. Sivupalkissa on tilannekatsaus myös näkyvissä.

Nämä valmistuivat mökillä lauantai-iltana eli viime hetkellä, KYH22.



Malli: Harry's Socks, kirjasta Charmed Knits
Lanka: Wollmeise Twin, väri Zenzi, 42 g
Puikot: 2,25 mm
Koko: n. 26

Nämä sen sijaan valmistuivat myöhässä, koska en ollut ottanut virkkuukoukkua mökille mukaan. Eilen illalla virkkailin reunukset valmiiksi.



Malli: no ne samat AnniKaisen tossukat (linkki sivupalkissa)
Lanka: Viking Sportsraggi ja jämiä reunuksiin, 82 g
Puikot: 5 mm
Koko: n. 38

Kesken on vielä yhdet tossukat.



Kesken myös nämä: Oak Ribbed Socks, Ladies Silk Stockings, Child's French Socks ja Basket Weave Socks.



Ja seuraavassa kuvassa olevat keskeneräiset ovat niitä, joiden kohtaloa mietin. Siinä ovat Whitbyt, joista on tulossa liian tiukat, The Road to Oslo -sukat, jotka ovat liian paksut makuuni, sekä Fancy Silk Socks, joissa on liian paksut puikot (2,5 mm) tuolle langalle (Lornan Shepherd Sock). Saatan siis purkaa nämä.



Myöhemmin luvassa arvontaa. Pysykää siis linjoilla =D