perjantai 29. huhtikuuta 2011

Wollmeise-huumaa

Täällä on taas innostuttu Wollmeisesta vaihteeksi. Talvella oli Cascade-kuumetta, nyt on Wollmeise-huumaa. Jotain vouhotusta näemmä pitää aina olla. Ravelrystä löysin KALin (Knit along), jossa "piti" neuloa jokin Stephen Westin malli ja minähän heti innostuin. (linkki Ravelryyn)



Malli: Pogona, Stephen West (linkki Ravelryyn)
Lanka: Wollmeise Twin, WD Campari Piccolo, 140 g
Puikot: 4 mm




Kiva, helppo ja nopeasti valmistui. Tykkään. Minkähän sitä sitten aloittaisi, Wollmeisesta tietenkin?

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kevätsiivouksia

Olen aloittanut jokavuotisen, hieman ärsyttävän harrastuksen eli ikkunanpesun. Jotkut pesevät koko asunnon ikkunat kerrallaan, minä en. Pystyn ja kykenen ehkä yhteen ikkunaan kerrallaan, ja nyt on pestynä viidennes ikkunoista.

Mitäs teillä on käsissänne, kun siivoatte?



Kevätsiivousta tapahtui myös neulekopan pohjalla, josta löytyivät nämä lapaset. Lapaset olisivat oiva jämäkuutyö, sillä niihin on käytetty pelkkiä jämiä, mutta valitettavasti nämä on neulottu jo aiemmin. Langat vain odottivat päättelyään, sillä niitäpä riitti.



Malli: omasta päästä, silmukkamääriä jostain vakoilin
Lanka: Maija kaksinkertaisena, 52 g
Puikot: 3,5??
Koko: olisko jotain 4-vuotiaan kokoa

Nyt onkin taas uusia töitä tullut aloitettua urakalla. Osallistun pariin KAL:iin Räveltämössä, ja toisessa olen jo huivin aloittanut ja huomenna alkaa suomalainen mysteerisukka. Saapa nähdä, milloin seuraavan kerran on jotain valmista esiteltävää.

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Voi ihmettä

Ihme ja kumma, reilu kaksi vuotta sitten aloitettu villatakki on valmis! Se on ollut jo päälläkin pariin otteeseen ja on juuri sellainen kuin pitää. Ei se täydellinen ole, mutta niin lähellä sitä, etten aio valittaa nyt mistään. Kuvat eivät tee täyttä oikeutta takille, sillä lanka on hieman kiiltävää ja se näkyy kuvissa suttuisuutena.



Neulos on hyvin joustavaa langan vuoksi. Tämä on sekä hyvä että huono asia; hyvä siksi, että takki voi olla tyköistuva ja silti se on mukava päällä, huonoa tässä on se, että nappilista on liiankin joustava ja venyvä. Mutta en käytä takkia tällä tavoin kokonaan napitettuna, joten tämäkään ei haittaa.



Helmaan neuloin ruskeita helmiä muutaman silmukan välein. Sain helmiä SYTtinä (Räveltämön juttuja) yhtä toista asiaa varten niin paljon, että heräsi hinku laittaa tähänkin rivi. Yksinkertaiseen neuleeseen vähän jotain jujua.



Nappeihinkin olen tyytyväinen: äidin vanhasta nappilootasta, jonka sain jokin aika sitten itselleni, löytyi juuri oikean kokoisia ja helmien värisiä täsmälleen 9 kappaletta. Kuinka voikin olla niin hyvä tuuri? Kuvissa napit näyttävät tummemmilta kuin ovat, oikeastaan ne ovat läpikuultavia, hieman helmiäismäisiä (onko tällaista sanaa olemassa?) ja vain hieman ruskehtavia.



Malli: Ylösalaisneule Ullasta toimi työn pohjana, mutta ohjetta taisin käyttää vain aloituksessa
Lanka: Merino Superfine, Karnaluksista ostettu, n. 340 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: mie, varmaan M

Tykkään, onneksi tein valmiiksi. Tätä lankaa tahdon luultavasti lisääkin, toivottavasti tätä vielä tehdään.

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Jämäkuun tuotoksia

Inspiroiduin kuin inspiroiduinkin jämäkuusta, vaikka lähinnä ilmoittauduin sinne mukaan vakoillakseni ja ihaillakseni muiden tuotoksia.



Malli: Nepal-myssy Jämä-Ullasta
Lanka: 98 grammaa erilaisia jämiä, Noroa, ohuita sukkalankoja, alpakkalankojen jäämiä, Isoveljeäkin yms.
Puikot: 3,5 mm, pipo on erittäin tiivis
Koko: mun pää

Ajattelin, ettei tästä voi nätti tulla, kun oli niin järkyttävä sekamelska lankoja tarjolla. Vaan niin siitä vaan alkoi muotoutua ihan nättiä väritystä, kun sopivasti valkkasi langat ja pätki esim. tuota vaaleanpunaista Noro Silk Gardenin jämää pitkin matkaaa eikä käyttänyt kaikkea yhteen kohtaan. Pätkiminen oli oikeastaan älyttömän kivaa, kun ei tarvinnut välittää langanpäistä. Niitä ei nimittäin SAA päätellä, vaan ne PITÄÄ vain solmia ja jättää nurjalle puolelle lämmikkeeksi. Sopii mulle!

Neuloin piposta lyhyemmän kuin ohjeessa, koska oikean väriset langat eivät riittäneet pitemmälle. Alareuna saa rullautua, ja rullan sisään oli helppo piilottaa viimeiset lankasolmut. Nyt mulla on uusi lenkkipipo.

Yksi ufokin on valmistunut ja ollut käytössäkin jo pari päivää. Siitä ensi kerralla.