perjantai 18. heinäkuuta 2008

Sukka- ja ompeluasioita

Hyviä ja huonoja sukkauutisia. Hyvät uutiset ensin. Nämä Paraphernalia-sukat ovat tänään valmistuneet ja kivat tuli.Lankana on OnLinen Supersocke Silk, jota sain lahjaksi. Kahteen sukkaan kokoa 37-38 meni 80 grammaa, puikot olivat eebenpuiset 2,5 mm sukkikset. Tein kärjestä tarkoituksellisesti naftit, koska haluaisin käyttää näitä myös kengissä. Sukat ovat ihanat ja niitä oli mukava tehdä. Pari virhettä niissä on, nimittäin kummassakin kantapäässä on pari nurjaa silmukkaa oikeiden raitojen kohdalla, mutta huomasin virheen aina niin myöhään, että olisi pitänyt purkaa koko kantapää. En siis korjannut virheitä, eiväthän ne kantapäästä näy.

Supersocke Silk on minulle uusi tuttavuus, ihanan pehmeää ja pienestä halkeilusta huolimatta helppoa neuloa. Toivottavasti sukat kestävät pidempään kuin nämä kollegansa, huhtikuussa valmistuneet Pomatomukset.

Mitenkäs ne sukat parsittiinkaan? Eipä ole sellaista tarvinnut tehdä... ööh... luultavasti ikinä! En ainakaan muista parsineeni. (Noloa.) Ei siis enää Jitterbugista sukkia minulle, vaikka se kuinka ihanaa lankaa onkin!

Huonojen reikäuutisten jälkeen onkin kiva esitellä myös jotain ommeltua. Tosin tässä tarvitsi ommella vain kaksi sivusaumaa, mutta ompelua se on sekin. Ostin muutama päivä sitten Maija Isolan Päärynä-kangasta alesta, ja nyt mulla on ihana pöytäliina. (Laikut kuvassa ovat kosteita kohtia silityksen jäljiltä.) Kangasta jäikin, mutta en vielä jaksanut keksiä, mitä siitä tulisi.


Olen kokonaan unohtanut mainita, että sain Limeadinelta Brillante-tunnustuksen. Kiitos! Olen asian kanssa niin myöhässä, etten enää ala etsiskellä, kuka vielä ei ole tunnustusta saanut, joten jääköön jakamatta edelleen. Limeadine myös kyseli kuvaa Yksi oikein, yksi nurin -paidasta, mitä en tietenkään ole vieläkään ottanut ;o) Saatan saada senkin asian aikaan joskus, mutta Tellun blogissa näkee paidasta punaisen version, omani on musta.

5 kommenttia:

JohannaL kirjoitti...

Ihanat sukat!

Niina kirjoitti...

Ihanat sukat! Löysin juuri itsekin tuon ohjeen, ja oli aikomus etsiä siihen sopivaa lankaa.. Tuo ruskea silkkinen.. aika herkku!!!


(www.puikottaa1.vuodatus.net)

hekku kirjoitti...

Superkauniit sukat! Aloitin just illalla samaa mallia. Tyytyväisenä täällä hyrisen, jospa omistanikin tulisi jotain noin kivaa :)

makepeace75 kirjoitti...

Paraphernaliat on pakko tehdä, ovat niin kauniit. Ihana väri tuo ruskeakin. :o)

Jitterbugista olen joskus kuullut samaa, se kuluu nopeasti.. Mullakin on varastossa 2 vyyhtiä, kun se on niin ihanaa. Ärsyttävää moinen lyhyt käyttöikä, kun ei se kuitenkaan mitään halpaa täällä päin maailmaa ole!

MysteryKnitter kirjoitti...

Lovely socks! I am sad about the hole. I am sure you can fix it.