sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Vaihteeksi kotona

Muutama tunti sitten palattiin kotiin. Melkoinen on kolmen viikon postipino, vaikka Hesari onkin lakkautettu poissaolon ajaksi. Kolme löhöilyviikkoa eri mökeillä ei ole kumma kyllä saanut aikaan isoa pinoa valmiita neuleita esiteltäväksi, mutta lankoja olen kyllä osannut lomallakin ostaa. Tässä koko saalis. Samalla saatte seurata matkareittiäni.


Parkanon kehräämöltä löysin Sirdar Snugglyä erääseen raitapaitaan, josta kuulette sitten lähemmin, kun se on puikoilla. Sieltä ovat myös dinosaurusnapit, jotka eivät kyllä kuvasta erotu. (Kuvasta puuttuu Yksi oikein, yksi nurin -paita, jonka kävin hakemassa Kauhavan Kangas-Aitasta.) Trekking pro naturaa ostin Käsityöliike Katariinasta Kokkolasta omiin polvisukkiini, tarjouksessa kun oli. Posiollakin piti olla jokin käsityöliike, mutta en sitä löytänyt tien pätkältä, jossa sen osoitteen mukaan piti olla. En kysellyt asiaa, kun en sieltä mitään tarvinnut. Oulussa kävin Somikissa, josta en ostanut lankaa vaan sellaisia kaarevia neuloja. Tarkoitus olisi kiinnittää yhteen pussukkaan sellainen sulkijaklipsutin vai mikä lieneekään nimeltään. Idénan Silkegarnit ja kissa-aiheiset kankaat ostinkin sitten matkan loppupäästä eli Keuruun Palarannasta, jossa oli remonttimyynti ja hirmun halpaa ;o)

Kaikki edellä mainitut liikkeet Keuruun putiikkia lukuun ottamatta olivat minulle uusia käyntikohteita, joten lomaa voinee pitää onnistuneena. Mieskin kiltisti seurasi perässä kaikkiin liikkeisiin eikä yhtään edes silmiään pyöritellyt ostoksille.

Ja mitä oikein olen neulonut koko tämän ajan? En juuri mitään. Valmiina ovat vain nämä kahdet sukat, jotka nakutin Posiolla ollessani. Kuten kaikki näkevät, lanka on 7veljestä jättiraitaa, ja kyse on erittäin perussukista, omasta päästä tehtyjä. Poika pyysi itselleen ja pojalleen villasukkia, ja siinäpä on sitten isälle ja pojalle samanmoiset. Hieman on tuota kokoeroa: isot sukat ovat kokoa 42-43, pienet sukat 20-21. Puikot 3,5 mm Addin 30 cm pyöröt isoissa sukissa, pienissä sukkikset. Yhteensä sukat painaat 152 g.

Olen myös neulonut yhden pussukan, mutta viimeistelyt ovat kesken, yksi pipo on kesken, kahdet sukat on kesken ja sitä rataa. Tilanne ei korjaannu myöskään lähipäivinä, sillä huomenissa matka jatkuu tällä kertaa etelään päin. Tallinnaan matkaamme pariksi päiväksi, eikä laivamatkoja lukuun ottamatta varmaankaan tule juuri neulottua. Mutta ehkä sitten sen jälkeen?

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome socks! You have skills!