keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Bambupaita ja muutakin

Ihan ensiksi - ennen kuin unohdan - mainos: käypä katsomassa myyntikohteeni Huuto.netistä. Lankaa ovat.

Tässä sitten olisi viimein tämä bambupaita, josta jouduitte valitusta lukemaan edellisissä viesteissä. Kiva siitä tuli, vaikka sen neulominen oli ihan kammottavan pitkästyttävää. Kuvat on itselaukaisimella otettuja, joten valitan epätarkkuutta ja muita vikoja. Väri on oikea tässä ylimmässä kuvassa, muita olen muokannut vaaleammaksi, jotta neulepinta näkyy paremmin.Malli: Moda 1/2007, malli 6
Lanka: Novita Bambu, 280 g.
Puikot: 4 mm ruusupuiset pyöröt
Koko: STässä kuvassa näkyy paremmin tuo pintaneule, eli siinä on aina kuuden kerroksen välein pidennetty kerros. Pidennettyjen kerrosten välissä neulottiin joustinneuletta korinpohjaneuloksen tapaan. Helma aloitettiin 5o5n ja olkapäillä oli enää 2o2n.

Koko pusero on tehty yhtenä kappaleena. Se aloitettiin takaa helmasta, lisättiin silmukoita hihoja varten, olalla pääteltiin pääntien silmukat ja hetken päästä luotiin etukappaleiden lerpakkeita varten uudet silmukat, hihasilmukat kavennettiin aikanaan pois ja siitä suoraan posotettiin alas helmaan. Helppoa mutta tylsää. Saumoja tuli vain siis hihojen ja sivujen saumat, joista niistäkin selvisin melko vähällä, kun äiti sattui olemaan läsnä ja innokas päättely- & ompelukeiju. Tämä sopii minulle hyvin, ja taidankin jatkossa jättää valmiit työt viimeistelemättä äidin vierailua odottelemaan.

Lähikuva napista, joka on löytynyt Tallinnan Karnaluks-tukusta. Napit ovat muovia.Aluksi laitoin puseroon vain kaksi nappia toiseen reunaan (kuten ensimmäisissä kuvissa on), mutta jo hetken päästä havaitsin, etteivät ne riitä. Lehden kuvassa pusero on mallin päällä avonaisena, ilman nappeja, mutta minulla se kyllä roikkuu kainaloissa ja on kamalan näköinen ilman kiinnitystä. Alla olevassa kuvassa näkyvät siis kaikki neljä nappia, mutta ihan näin vinkurallaan ne eivät oikeasti ole. Kuva vain on taas itse otettu käsivarren mitan päästä itsestä. Sillei on vähän vaikea tähdätä..

3 kommenttia:

makepeace75 kirjoitti...

Onpas makee paita. :o) Kiva tuo nappikiinnityskin ja väri kans.

Sipi kirjoitti...

Hieno paita ja aivan ihanat napit!

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice work! I am glad you tamed it. Nice buttons too.