tiistai 17. helmikuuta 2009

Kevättä rinnassa

Lähdin käymään postissa, kun oli itsellä postitettavaa ja eilen oli tullut ilmoitus isokokoisesta kirjeestä. En muistanut mitään tilanneeni, mutta sitä vastoin muistin Hekun kyselleen osoitettani. Arvasin oikein, Hekulta paketti olikin. Kiitos Hekku!Paketista löytyi Yliveto-lankaa, joka on aivan ihanaa käsinvärjättyä Vuorelman Vetoa. Sävy on ihanan keväinen ja tahtoisikin pian päästä puikoille sukiksi muuttumaan. Lanka tuli oikein sopivaan saumaan, kun minulla on uutena kirjana se Knitting on the Road, jossa useampikin malli yrittää tyrkyttää itseään neulottavaksi. Kevättäkin on rinnassa, ja langan takana kurkkii keväisen olon seuraus: kävin hassujen setien kukkakaupassa eli Pukinmäen kukassa. (Jos olet joskus kaupassa käynyt, ymmärtänet, mitä tarkoitan "hassujen setien kaupalla". Ellet ole, suosittelen tulemaan katsomaan kauempaakin.) Yritän vastustaa uuden langan ja sukkakirjan kutsua vielä sen aikaa, että saisin edes yhden noista keskeneräisistä pois. Yksi onkin melko lähellä valmistumista, hihat ovat puolivälissä menossa. Langan riittävyydestä en vain ole vielä varma.

Tässä kuvassa toinen kukkakauppaostos sekä eilisen Vihreän vyyhdin -reissun tulos. Supersockea ostin kerän ja luisen kinnasneulan. Poronluuta ja Rovaniemeltä, kuulemma.Jokunen lehtikin tarttui eilisellä kaupunkireissulla matkaan. Päällimmäisessä on myös Tikrun suunnittelemia neuleita, minkä opin Makepeacen blogista. Hyvä ostos siis, vaikka en tätä tiennytkään lehteä ostaessani.


Nyt on sitten uutta lankaa taas ihan riittämiin, etenkin kun tästä vielä puuttuvat lauantaisen Priima-reissun ostokset. Unohdin kuvata, joten pidän teitä jännityksessä asian suhteen ;o)

5 kommenttia:

makepeace75 kirjoitti...

Aiiiii! Mulle heti tuota Supersockea! :D Oikein arvasit, pakko kai sinne on jossain vaiheessa vääntäytyä.. Koskahan ehtis?

kio kirjoitti...

oliko vihreässä vyyhdissä jotain hyviä lankatarjouksia? ootko ehtinyt koeajaa neulakinnasneulaa? paljonko moinen kustansi?

Taija K kirjoitti...

Kio: en ole tätä luista neulaa vielä kokeillut. 15 euroa se maksoi, notta sopii olla hyvä ;o)
Tarjouksia oli, mutta ei mitään, mikä minua olisi kiinnostanut.

Hannah kirjoitti...

Ihanan vihreää lankaa! Kinnasneulasta tulikin mieleen että viime vuotisena Norjan reissulla, kävimme viikinkimuseossa ja siellä esiintyvä nainen neuloi kyseisellä neulalla jotain huivintapaista. Taitaa olla vanha tekniikka tuo kinnasneulatekniikka kun viikinkiajan naiset jo osasivat semmoisia käyttää - pitäisköhän itsekin opetella? Onko kuinka vaikea oppia?

Taija K kirjoitti...

Hannah: itse opettelin kurssilla, eikä siellä ainakaan tuntunut ylivoimaiselta. Tietysti itse opetellen olisi voinut olla hankalampaa. Tekniikka on tosiaan tunnettu jo keskiajalla, eli on vanha.