sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Sukat synnytetty

Näiden sukkien tekeminen on kestänyt jotakuinkin yhdeksän kuukautta. Sinä aikana toiset saavat aikaan kokonaisia lapsia.. Kuulostavat kovin monimutkaisilta ja vaativilta sukilta, eivätkö? No, vaativathan nämä oikeeta, nurjaa ja neulomatta nostettuja silmukoita. Mitään selitystä ette saa, miksi kesti ja kesti, kun en sitä itsekään tiedä.Malli: Interweave Knits, spring 2007
Lanka: Lorna's Laces Shepherd Sock, väri Baltic Sea, 76 g
Puikot: 2 mm
Koko: 37-38Käsialan muuttumisen huomaa, kun toinen sukka on neulottu enimmäkseen viime heinäkuussa ja toinen nyt alkuvuoden aikana. Tuloksena toinen sukka on vähän vielä toistakin tiukempi. Luulen, että 2,5 milliset puikot olisivat olleet tähän hommaan sopivammat. Toivon sukkien vähän, ihan vähän, löystyvän käytössä, mutta elleivät, kelpaavat tällaisenaankin. Itse aion nämä sukat pitää, kun en ole tästä langasta tehtyjä vielä itse käyttänyt. Lanka on aivan ihanaa ja sitä on kaksien sukkien verran vielä varastossakin. Täytyy käyttää nyt näitä testimielessä ensin.

Uutta teki mieli saada heti puikoille, ja kaivelin kaapin syövereistä parin vuoden takaista OnLinen Supersockea Supervauvan polvisukkiin. Tässä eilisillan aikaansaannos.


On se mukavaa neuloa välillä sukkaa tällaisilla paksuilla 2,5 mm puikoilla noiden 2 millisten jälkeen ;o) Näissä sukissa ei saa mennä yhdeksää kuukautta, sillä kyseinen supervauva ei ole enää silloin kovin vauva. Ajattelin ihan viikossa saada valmista aikaan, koska supervauva saa nimen ensi lauantaina ja nämä voisin viedä mennessäni.

Tämän päivän Hesarissa kerrottiin muuten tutkimustuloksesta, että unisukat jalassa nukkuu paremmin. Onhan se hyvä, että asia on vallan tieteellisesti tutkittu, vaikkakin tässä täytyy olla kyse jostakin virhepäätelmästä. Minä nimittäin en pysty nukkumaan sukat jalassa. Joskus sänkyyn mennessä jalkoja palelee, mutta vähintään vartissa se menee ohi ja sitten sukat alkavat ahdistaa. Unisukkien käyttö kuulemma lisääntyy vanhemmiten, joten tästä voin päätellä olevani vielä varsin nuori! Vanhuutta odotellessa.

5 kommenttia:

makepeace75 kirjoitti...

Hihi, mä olen sitten ikivanha. Mulla on nimittäin melkein kesälläkin nukkusukat jalassa. ;D Tosin ne saattaa lähteä yöllä kesken veks, mutta yleensä ovat koko yön.

Kivat sukat ja hauskan värinen lanka. Joskus sukkien kypsyminen vain kestää, ei sitä voi selittää. Elämä on. :D

Neili kirjoitti...

Yhden neulekorin alimmaisena on viime kesänä aloitettu sukka. Sen päälle tulee aina uutta neulottavaa, joten saa odottaa aivan rauhassa..

Minäkin taida olla sitten ikivanha; minulla on kahdet sukat päällekkäin yöllä jalassa. Nuorempana en voinut kuvitellakaan käyttäväni yösukkia.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti mä olen aivan dinosaurusten ajalta! Ikää tuli tosiaan se 18 pari viikkoa sitten täyteen, mutta silti kesät talvet öisin villasukat tai jopa parit jalassa.

Villasukka kirjoitti...

Ja minä olen sitten ollut vanha koko ikäni - olen aina nukkunut sukat jalassa. Helleöinä myös, tosin silloin jalat ovat polvia myöten peiton ulkopuolella ja kuumimpina öinä peittona on lakana. Mutta peitto ja sukat on oltava!

Taija kirjoitti...

Hei Kaima,
siinähän sanottiin että sukkien tulee olla löysät, jotta ne voi potkia pois peiton alla :)

Mulle käy aina niin, etten ehdi nukahtaa kun on jo saatava sukat pois.

Kiitos toppikehuista!

Mun ennätys sukissa on 7kk, mutta mun lapsetkin on syntyneet sen 3-2vk etuajassa ;)