keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Lankalakko

Kuten tuossa pari postausta sitten vaahtosin, aion aloittaa - tai olen jo aloittanut - langanostolakon. Tarkoitus oli pitää lakkoa vuoden loppuun, mutta sitten ajattelin, että voisihan sääntöjä olla saman tien enemmänkin.

Makepeace herätti kommentillaan pohtimaan myös sitä, mitä järkeä on kieltää itseään ostamasta lankaa. No, ei varsinaisesti mitään, mutta syksyllä (mikäli elokuuta voi syksyksi sanoa) on aina kiva ALOITTAA kaikenlaista. Monethan aloittavat laihdutuksen, kuntoilun tai jonkin kurssin. Minä aloitan lankalakon.

Säännöt - erittäin tiukat - ovat seuraavat.

Langan ostaminen:
- Itselleni voin ostaa lankaa vain siinä tapauksessa, että jokin neule jää ilman kesken. Ennen kauppaan ryntäämistä on kuitenkin tutkittava oma varasto perusteellisesti, ettei sieltä vain löytyisi lankaa, joka sopii tarkoitukseen. Tämän jälkeen pitää huudella täällä blogissa, josko jollakulla olisi tarvittava määrä joutilaana.
- Lahjaksi voin ostaa lankaa, mutta ei lahjaneuleisiin, jotka itse neulon. Lahjatkin on tehtävä olemassa olevista langoista.

Lakko päättyy, kun jokin seuraavista on totta:
- Päivämäärä on 1.1.2010.
- Lankamäärä on 10 kiloa (nyt on yli 15, joten ei taida ihan helposti toteutua).
- Olen neulonut viisi puseroa tai vastaavaa vaatekappaletta (bolerot yms. pikkupuserot otetaan siis mukaan), viidet sukat ja viidet lapaset. Tähän ei kelpuuteta mukaan boleroa, joka on muutamaa kerrosta ja viimeistelyjä vaille, mutta mukaan kelpaavat kaikki muut keskeneräiset, koska ovat niin pahasti kesken.

Jospa tämä viimeinen kohta saisi minut vimmattuun neuletahtiin ja vaikkapa käymään käsiksi keskeneräisiin, joita en saanut ufoilun aikana tehtyä ;o) Mahdottomaltahan se kuulostaa, mutta toisaalta suunnitelma on useampaankin puseroon, ja osa neulotaan isoilla puikoilla. Lomaakin on vielä jäljellä, joten ehkäpä Cannes-pusero tai Malibu-pusero valmistuisi vielä loman aikana.. (Ainahan sitä voi kaikkea kuvitella.)

Keksi sinäkin omat sääntösi ja lähde mukaan! Kaksin aina kaunihimpi, tai vielä isommalla porukalla kaunehin!

Seuraavassa numerossa KYH-loppuraportti.

9 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Heh, muillakin siis samat ongelmat lankahimon kanssa. Itselläni on menossa langanosto lakko ja heinäkuu on sujunut sikäli hyvin, ettei lankaa ole ostettu. Kulutusta on ollut vähän, mutta siis parempi kuin ei lainkaan. Omat sääntöni tässä kohti on, ettei lankaa saa ostaa ennen tammikuun 1. päivää. Lukuunottamatta Turun ja Tampereen messuja! Sieltä hankitut ovat ikään kuin tuliaisia (kuka huijaa ja ketä ?)

Zelda kirjoitti...

Nostan hattua sinulle, mutten taida uskaltautua mukaan. Olen kuitenkin vuoden mittaan jo itse vähentänyt omia varastojani 4/5 pois. Määrittelemäni maksimiraja on toistaiseksi pitänyt ja pyrin siinä pysymään. Tsemppiä toivottelen kuitenkin.

Eila kirjoitti...

Itse olen hyvin pihi ostamaan lankoja, en osta nykyään juuri ollenkaan mitään sellaista mihin ei ole suunnitelmaa. En voisi kuvitellakaan olevani jossain lankaklubissa. Joten eipä minulla ole oikeastaan tarvis alkamaan lakkoon, vaan tsemppiä sinulle!

Taija K kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
Tuo Eilan mainitsema "lankaa vain suunniteltuun tarpeeseen" on se minunkin tavoitteeni. Ja vielä lisättynä sillä, että en ostaisi lankaa valmiiksi odottamaan sitä hetkeä, kun parin vuoden kuluttua aloitan sen suunnitellun neuleen ;o) Sillä välillä on värimieltymyskin jo muuttunut! Pahimpia ovat kuitenkin sellaiset alekerät, jotka esim. ovat olleet Menitan ikkunassa: jokainen on eri väriä ja mitä hi...a niillä sitten tekee? Toivon, etten tällaisia osta enää ikinä.

makepeace75 kirjoitti...

Onnea lakkoon. :o) Kommenttini koski vain omia tuntemuksiani, muiden lakkoilua vastaan minulla ei toki ole mitään. Itse en aio lakkoilla. :D

Taija kirjoitti...

Hei Kaima,
et kyllä usko, mutta ONNEA! Voitit blogini arvonnassa :)

Joten ole vaan ostamatta lankaa, lisääntyy se kuitenkin :)

Laita osoitteesi tasajora @ yahoo . com, mulla ei ole tallessa sitä, vaikka olen ennenkin tainut jotain lähetellä.

Taija

Taija K kirjoitti...

Makepeace: Juu en toki luullutkaan, että arvostelet lakkoani ;o)

Taija: ihanaa! Ei mulla ole mitään lankaa vastaan, vain omia ostelutapojani yritän parantaa.

Vape kirjoitti...

HEI! Harkitsen vakaasti lakkoiluun mukaan lähtemistä. Ongelma on sama: varastoja kertyy pikuhiljaa kivoista langoista vaikka niitä kivoja lankoja olisi kotona jo ihan riittävästi. Oma sääntöni on, ettei lankaa saa ostaa ennen kuin erinäiset keskeneräiset työt on saatu valmiiksi.

hekku kirjoitti...

Mä en oo niinkään langanostolakossa (oho! onnistuin kirjoittamaan tuon sana neljä kertaa väärin..) mutta vakaa ajatus on, että yritän saada varastoistani kulutettua sellaset irtokerät pois.
Mua ei ahdista jos jotain lankaa on puseron verran, sen voi tehdä kun huvittaa. Mutta rasittaa sellaset 100g-langat joista ei tuu mitään isoa ja sitten ne vaan pyörii laatikoissa odottaen parempaa huomista. Vietin rattoisan illan ravelryssa etsimässä kivoja huiveja, rasoja ym joihin aion ne langat hävittää :)
Ostamistakin yritän kyllä tällähetkellä välttää, ihan vaan sen takia ettei ne mun langat mahdu enää niille varattuihin laatikoihin.. eikä niihin lisälaatikoihinkaan :)