tiistai 29. joulukuuta 2009

Lahjoja (lopussa arvonta)

Vielä yksi lahjaksi annettu juttu on esittelemättä. Lahjoja tein kovin vähän itse, ja nekin vähät olen esitellyt jo pitkin matkaa. Äitikin kommentoi Vellamo-sukat saatuaan, että "ai minäkö nämä saan". Senkun vaan katsotte lahjoja täältä etukäteen, kun ette kuitenkaan tiedä, kuka saa mitäkin vai pidänkö peräti itse ;o)

Viimeksi kirjoitin virkkauskokeilusta, ja siitä syntyi tällainen pipo. Malli on lehdestä, joka näkyy kuvassa.Malli: Tahoe Hat, Interweave Crochet syksy 2009
Lanka: Noro Kureyon, 50 g
Koukku: 6 mm
Koko: aikuiselle pojalleni mahtui hyvinIhan kiva oli tätä virkkailla, mutta haastettakin oli. Eivät ole nimittäin virkkaustermit tuttuja oikein kunnolla suomeksikaan, saati sitten lontooksi. Jouduin jatkuvasti ohjetta lukiessani katsomaan, mitä tarkoittavat lyhenteet kuten dc tai sc. Kun sain selville, että dc on double crochet, jouduin katsomaan kuvasta, miten tällainen tehdään, kunnes valkeni, että sehän on pylväs.. Pipo oli niin nopea ja helppo tehdä, etten väitä vieläkään näitä oppineeni, vaan seuraavalla kerralla taas katsotaan sanastoja. Onneksi selitykset löytyvät samasta ohjelehdestä, ettei sentään tarvitse muualta kaivaa.Pipon väri nyt on mitä on, eivät nuo Kureyoninkaan väriyhdistelmät aina ole niin osuvia. Tuo sininen on tosi kaunis väri, mutta ei oikein sovi mielestäni muiden kanssa yhteen. Pojalle kuitenkin pipo kelpasi.

Neuleaiheisia lahjojakin sain, Maartsilta silmukkamerkkejä. Sain myös tuollaisen kortin, joita Maartsin blogissa esitellään. Nämä merkit ovat ihania, ja tulivat kyllä tarpeeseen. Olen hieman laiska ostamaan tarvikkeita, jotka eivät ole ihan välttämättömiä, kuten juuri silmukkamerkkejä tai pingottimia tms. Uudet merkkini ovat kauniita joulunpunaisia, ja tuo lukollinen takimmaisena oleva on jo ollut tositoimissakin.Lukollisen merkin pari ei ole mennyt hukkaan vaikkei kuvassa olekaan, sillä se on osoittamassa kerroksen vaihtumiskohtaa tässä sukantekeleessä.Tässä ovat hyvät merkit, jotka minulla ennestään oli. Nämäkin olen kaikki saanut lahjaksi: enkelit kaimalta jonkin jouluvaihdon tms. mukana, siniset äidiltä messutuliaisina (Maartsin tekemiä nekin). Hyvä merkki on minusta sellainen, joka ei tartu neuleeseen. Siinä ei siis saa olla kiekuroita tai koukeroita, joiden väliin lanka voi mennä. Sellaisiakin merkkejä minulla on ollut, mutta olen laittanut ne pois, koska irrottivat säikeitä neuleista jo neulomisvaiheessa. Näiden lisäksi minulla on muovisia irrotettavia merkkejä, mutta ne tuppaavat putoamaan työstä. Olen siis erityisesti onnessani noista uusista lukollisista merkeistä, ne taatusti eivät putoa kesken neulomisen.Nyt voisi vuosikymmenen vaihtumisen kunniaksi olla aika järjestää arpajaiset. Osallistuaksesi arvontaan kerro kommenttilootassa, millainen on sinun neulevuotesi 2010. Mitä siis suunnittelet neulovasi tms. Palkintona on mitä luultavimmin jotakin lankaa..

Iloista uutta vuotta kaikille! Palailen arpomaan ensi vuoden alkupäivinä.

47 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

Hyvä kysymys. Mä nimittäin mietin tätä aamulla, kun olin lankakaupan alessa, netissä. Jätin sitten tilaamatta ja päätin, että ensi vuonna ostan lankaa ainoastaan suunniteltuihin töihin ja niin että entiset olisivat valmiina. Ei siis enää lisää lankavarastoa eikä kamalasti keskeneräisiä töitä. Kun mulla tahtoo ne vanhimmat jäädä roikkumaan keskentekoisiksi liian kauaksi aikaa.

Hyvää tulevaa neulevuotta sinulle!

Pelagia kirjoitti...

Hmmm... 2010 tulee luultavasti neulevuotena olemaan kiireinen, kuten aiemmatkin vuodet. Yritän ainakin olla ostamatta lisää lankaa, ja pyrin myös tekemään vähän isompia töitä - kuten puseroita - että saisin noita entisiäkin kulutettua pois. Tällä menolla meinaan elinpäivätkin loppuvat ennen kuin lanka! ;-)

Markka kirjoitti...

Ensinnäkin, aivan ihana myssynen!

Mun neulevuosi on ollut...opettavainen! Olen oppinut hirmuisesti uusia juttuja ja päässyt hiplailemaan upeita neuleihanuuksia.
Olen ehkä ollut vähän hillitympi kuitenkin lankaostoksissani kuin ennen.
(hillitympi...en hillitty. köh)

Shirley kirjoitti...

My main objective is to knit something for myself. Maybe a hat. Before that I have to finish a snowman, my son's hat, and decide on a baby sock pattern and knit them. I'm in the middle of crocheting a birdie like you made and a pair of cushion covers. I don't want to think about the rest! Hyvää Uuttaa Vuotta.

Susa kirjoitti...

Varmaan tulee neulottua puseroita sekä sukkia, huiveja yms. kuiten muinakin vuosina. Tärkein tavoite ensi vuodelle on saada isoäidinneliö-peitto valmiiksi :)

Niina kirjoitti...

Kevääksi neuloisin jonkun ihanan puuvillaisen neuleen, mieluiten pystykauluksella. Kesällä tytöille jotain bolerotyyppistä juttua. Syksyllä asusteita ja talvella villatakkia...
kunhan saisi ensin nuo nykyiset joskus valmiiksi..!
Hyvää Uutta Vuotta sinne!

KristiinaS kirjoitti...

Langat on ostettuna kahteen tunikaan, itselle. Pikkulapselle jotakin kesäksi ja ensi talveksi. Ja neuleliinoja tietysti! Jos sais neulottua joululahjoja jo hyvissä ajoin, vaikkapa kesällä. Uskokoon ken tahtoo;)
Lankaa hankin vain kun tiedossa on mitä siitä tulee, en hamstraa mitään. Ja kirjovirkkauksen haluaisin oppia, sitä piti kokeilemani jo viime kesänä, vaan kun oli niiiin kiire, heh.
Hyvää loppuvuotta ja mukaavaa uutta vuotta.

Villasukka kirjoitti...

IK ilmestyy Ameriikassa, joten taisit virkata New Yorkiksi. Niillä on meinaan Lontoossa eri termit tai siis samat termit tarkoittaa eri asioita... Kivaa ;)

Ensi vuonna haluan neuloa itselleni pari kivaa neuletakkia. Saman paksuisia kuin Tangled Yoke, eli sellaisia takin alle meneviä. Heti alkuvuoteen tartten myös lapaset tai parit, koska tänään hukkasin kaksi vasenta (päällekkäin olivat). Huivituttaisi myös... Haluan myös sukkia, kaikki ovat päättäneet hajota yhtä aikaa... Ja kehrätä, kehrätä oikein paljon! Ties vaikka sitä uskaltaisi myydä omaa lankaansa ;)

Hyvää uutta vuotta!

Heidi kirjoitti...

Kiva kysymys! :) Vuonna 2010 toivon olevani rohkeampi ja kokeilevani uusia tekniikoita ja malleja. Haaveilen myös oppivani vihdoinkin kirjoneuleen jalon taidon. Lankaosotoksiin suhtaudun maltilla ja hankin laatua määrän sijaan. Tällaista :) .

Eila kirjoitti...

Hyvää tulevaa vuotta sinulle!
Minun neulevuoteni tulee olemaan sellainen, että neulon lankavarastoani pois, ostan vain erittäin pakottavissa tapauksissa lisää lankaa, esim. jos pitää neuloa tytölle pipo eikä kutittamatonta lankaa löydy itseltä. Saas nähdä kuinka käy...:)

Mammutti kirjoitti...

Jaa a, jopa onkin vaikea kysymys. Eiköhän tärkein asia ole, että käsien ja sormien nivelet vielä ensi vuoden (ainakin) antaa minun kutoa. Muuten varmaan aika samalla tavalla, kuin loppumassa oleva vuosikin. HYötyneuleita, eli lapasia ja sukkia yms. Vaatteita tehdään tarpeen ja inspiraation iskiessä, välillä hemmottelen itseäni neulomalla huiveja, joista jo on ylitarjontaa. JOtain hauskoja neleitakin olis kiva tehdä...
Oikein hyvää vuotta 2010 Sinulle!

Neili kirjoitti...

Ensiksi joku pipo, sillä tammikuu on Pääasioiden kuu. Mustat villatakkilangat odottavat auringon kiipeämistä korkeammalle.
Kirjoneulelapaset ovat myös aatoksissa.
Ja samoin kuten moni muukin; minäkin aion neuloa lankavarastoa pienemmäksi.

Esikko kirjoitti...

Eipä ole sen kummempia suunnitelmia tulevallekaan vuodelle, ehkä voisin neuloa vähän enemmän ja suuritöisempiä neuleita kuin tänä vuonna. Nyt meni ihan peruslinjalla. Kasvivärjätyt langatkin huutelevat laatikosta pääsevänsä sukiksi ja huiveiksi.

Outi kirjoitti...

Hieno pipo! Ensi vuoden suunnitelmissa on totaalinen langanostolakko marraskuisiin messuihin asti ja lankavarastosta neulominen. Itselle neuletakki, lapsille Pikkuveli-takit, pipoja, huiveja, lapasia, sukkia... aika samaa rataa kuin tänäkin vuonna. Mosaiikkitekniikan haluaisin oppia, ehkä otan sen haasteeksi neuleolympilaisiin?

Zelda kirjoitti...

Myssy on totisesti upea:)

Minulla on toiveissa tehdä kuten Pelagiallakin ainakin muutama isompi työ, neuletakkeja kun saisi vaikkapa edes sen kaksi tehtyä, niin olisin kovin onnellinen. Toinen toive on, että pohtisin vastedes sen toisenkin kerran ennen kuin nappaan langan matkaani. Nyt loppuvuonna se on onnistunut, toivottavasti myös ensi vuonna.

Oikein iloista uutta vuotta!

eva kirjoitti...

Uudenvuoden lupaukseni voisi vaikka olla, että 2010 aloitan joululahjaneulomisen ajoissa! Tänävuonna kävi niin, että suunnitelmia olisi ollut triplaten siihen nähden, mitä ehti toteuttaa.
Melko samaan malliin muilta osin jatkuu neulominen, eli pieniä poikien neuleita omille lapsille ja jos jossain välissä itsellekin jotain kivaa ennättäisi tekemään. :)
Ja tietty sitä toivoisi vuodesta lankaisaa, kun ei se pukkikaan tänävuonna langoilla muistanut... ;D

Maikki kirjoitti...

Näin tuoreena neulebloggaajana aion ensi vuonna sukeltaa entistä syvemmälle netin ihmeelliseen neulemaahan :).

Aiemmin olen pitänyt kesäisin neulepaussia, mutta tänän kesänä voisi neuloa jotain kevyttä puuvillaista.

Olisi myös kiva keskittyä neulomaan enemmän itselle ja tyttärille, tähän asti suurin osa neulomuksista on tullut tehtyä lahjaksi.

Ja bai tö wei, aivan ihana blogi sinulla! (en muista että mitä kautta olen tämän blogisi bongannut. Olen saattanut myös ihastella ja kehuskella blogiasi jo aiemminkin, mutta tulkoon nyt sitten kehuja uudelleen ;) )

hanhan kirjoitti...

Huh!
Pitäisi saada valmiiksi keskeneräiset neuleet, vaikka uusia lankoja jo sormet himoitsisivatkin. Olisi kesken yksi villajakku, puuvillabolero, puuvillainen kesätunika, Ikarus-huivi ja Kaimei-sukat.
Onneksi en ole ainoa, jota keskeneräiset työt kutsuvat!

Päivi kirjoitti...

Tänä vuonna olen tehnyt erilaisia sukkia. Ensi vuonna toivoisin saavani aikaan isompia neuleita, kuten villatakkeja, vaikka huivilankojakin on aika monet odottamassa. Tavoitteena on pienentää lankavarastoa, vaikkei se mikään valtavan iso olekaan.
Mukavaa tulevaa neulevuotta sinulle.

Mari kirjoitti...

Vuosi 2009 oli minulle todella hyvä! Sukkia tikuttelin hieman alle 50 paria, eli ei ihan paria per viikko. nyt tänä vuonna rohkenin kuitekin tekemään myös huiveja, Revontuli on POP! Neule puolella vuosi oli todella hyvä!
PS. Sinulla on kiva blogi!

Sipi kirjoitti...

Kiva pipo :)
Neulevuosi, jaa'a tarkoitus olis kutoa mahdollisimman paljon pois noita jo ostettuja lankoja. Muutaman neuletakin varmaan teen ja aatoksissa olis myös neulemekko..Nähtäväksi jää tuleeko lopulta valmiiksi asti muuta kun sukkia ja huiveja :D
Oikein Hyvää tulevaa Vuotta sinullekin!

aura kirjoitti...

Voisin kuvitella, että 2010 neulon vähemmän kuin ennen, koska työt vievät aikaa. Toivottavasti tulen kuitenkin ostamaan lankoina enemmän luksusta, koska töiden takia siihen on varaa. Todennäköisesti jatkan edelleen linjalla, että neulon kaikkea, mutta sukat varmaan pysyvät ykkösenä.

Sini kirjoitti...

Toivottavasti ehdin ensi vuonna neulomaan yhtä paljon kuin tänä vuonna...tai vaikka enemmänkin :-D
Suunnitteilla huivia, neuletakkia, ranteenlämmitintä, sukkaa. Sekä sukuun tulevalle uudelle perheenjäsenelle pitäisi keksi jotain neulottavaa. Tavoitteena on tutustua enemmän uusiin lankoihin :-)

Hyvää uutta neulontavuotta sinulle!!

pirren kirjoitti...

Ensi vuonna olen neulomisen suhteen hyvin itsekäs. Tänä vuonna alle 20% valmistuneista neuleista oli itselle. Ensi vuonna muille menee ehkä se 20%. Langanostolakon pistin itselleni päälle, joten toivon vuoden lopussa lankavaraston pienentyneen hurjasti ja antaneen näin tilaa uusille ihkulangoille.

Neulerikasta vuotta 2010!

Hepsi kirjoitti...

Upea pipo!
Jaa-a, millainen neulevuosi tämä tulee olemaan. Aika näyttää. Ainakin neulon edelleen ja kaiken aikaa, toivottavasti vielä enemmän kuin tänä vuonna. Haluaisin myös neuloa langoista, joita en ole ennen neulonut. Rowan on yksi unelma, joka saattaa toteutua piankin.
Mukavaa uutta neulevuotta myös sinulle!

Taija kirjoitti...

Neulevuosi 2010...hmmm...

No olen asettanut itselleni haasteen olla ostamatta lankaa: varastot tursuaa lankaa ja ne täytyy siis neuloa pois.

Aion tehdä paljon neuleita itselleni (niihinhän sitä lankaa on hamstrattukin!) eli pari yläosaa, useat sukat on ainakin luvassa.

Elokuussa palaan töihin ja jo etukäteen jännitän kuinka se vaikuttaa neulomiseeni, olen ollut kotona vuodesta 2005 lasten kanssa.

Hups3 kirjoitti...

Tavoitteenani neulevuodelle 2010 olisi kutoa heti ensimmäisellä kerralla sopivan kokoista. Teen varmuuden vuoksi herkästi hiukan liian isoa ja sitten harmittaa, kun vaate roikkuu. Auttaisikohan tähän asiaa kokeilutilkkuihin keskittyminen? Itselleni teen varmasti jotakin punaista ja sitten sukkia ja vamttuita aina välillä varastoon. Lisäksi Revontulihuivin ohje on tulostettuna ja lanka on mietinnässä.
Hyvää neulevuotta 2010 kaikille!

teisa kirjoitti...

Neulevuosi 2010 on Wollmeise-vuosi. Ai miksikö? nokun sitä on jonkun verran...

MaarianLangat kirjoitti...

Ensi vuonna on tarkoitus tehdä ainakin joku pääasia ja sitten tahtoisin kokeilla Tuulian metodia.
Hyvää uutta vuotta!

Matleena kirjoitti...

Ensinnäkin sinulle itsellesi onnekasta ja käsityörikasta vuotta! :)

Ja mitä minun 2010-neulevuoteeni tulee, niin pääpiirteissään tuo mahtaa jatkua entisen kaltaisena. Siis kudon mitä kulloinkin huvittaa, yleensä pieniä töitä kuten sukkia ja lapasia. Isompia töitä tullee tehtyä kai muutama huivi. Ja nyt tuli mieleeni, että voisin yrittää saada tehtyä itselle pitkään haaveilemani February Ladyn.

Palaga kirjoitti...

Minulla on varastossa kauan marinoitua lankaa, sukiksi, lapasiksi, myssyiksi ja itselleni hartiahuiviksi. Taitaa sieltä löytyä myös keriä mattolankaa, joista voisin kutoa pienen maton ja monia keriä virkkauslankoja pitsiliinoiksi. Ei siis tarvitse käydä lankakaupassa; toivottavasti muistan tämän!

kajuza kirjoitti...

Vaikea sanoa mitä neule vuosi 2010 tuo tullessaan. Tarkoituksena olisi saada aikaiseksi enemmän isoja töitä kuin kuluneena vuonna.
Samoin yritän pitää kiinni jo tämän vuoden päätöksestä etten anna minkään keskeneräisen työn ufoutua kaappiin jos työ ei enään inspiroi siinä on jotain vikka niin tuskin se inspiroi vuoden kuluttuakaan joten turha sitä on kappiin tunkea vaan voi reilusti purkaa. Nyt kun kaikista ufoista on päästy eroon(osa jopa valmistuikin, osa purettiin) en niitä halua uusia.

Maartsi kirjoitti...

Osallistun Ravelryn tempaukseen, jossa neulotaan 10 huivia vuoden aikana. Joten siinäpä sitä onkin ohjelmaa ja muutamat sukat vielä kaupanpäällisiksi.

Lettu kirjoitti...

Huiveja, tietenkin *virn* Nyt olen päättänyt neuloa vain sellaista, mikä sattuu itseäni huvittamaan. Vaikkapa sitten se kolmaskymmeneskahdeksas huivi :)Ei pakkopullaa, ei puoliväkisin pakotettuna lupailtuja tilausjuttuja. Nyt vaihdan vapaalle...
Oikein iloista ja leppoisaa neulevuotta 2010 sinullekin !

Anitta kirjoitti...

Aikuisten sukkia pitäisi tehdä lisää. Ja pitsineuletta voisi opetella. Nämä on niitä isi-juttuja. Saa nähdä toteutuuko.
Keskeneräiset työt pitää saada päätökseen, muuten on huono omatunto koko vuoden.

Varpuk kirjoitti...

Minulla on tarkoitus kokeilla jotain uusia lankoja ainaisen Novitan sijasta. Mitä ne ovat, sitä en tiedä vielä.

Pihla kirjoitti...

Minä aion kasvattaa lankavarastoani joka ei kovin iso vielä ole, ja neuloa niin monta neulepaitaa/tunikaa/t-paitaa että joku onnistuu. Dropsin uusimmasta mallistosta ainakin muutaman, lisäksi pitsihuiveja joita olen tehnyt vasta yhden ja sekin on kesken, ja tänä vuonna aion aloittaa joululahjat ajoissa. Niin kuin joka vuosi. Köh köh.

Pihla kirjoitti...

Ja siis lankavarastoa on tarkoitus kartuttaa jollain muulla kuin Novitalla! :)

Nilla kirjoitti...

Hmm.. Minä yritän olla ostamatta lankaa ja suunnitelmissa olisi alkaa "tuhomaan" lankavarastoa.. Elikkä sitä langan haalinna sijaan täytyisi jotain tehdäkkin. Ja niitä suunnitelmiahan on.. muttei oikeanlaista lankaa.. :/
Korvaläppä myssy, pitkä neuletakki jos rohkenen moiseen urakkaan.., sukkia, sukkia ja lisää sukkia, huiveja, torkkupeitto.

Inkeri kirjoitti...

Lankavaraston pienennys on taas ajankohtaista, kun vaan keksisi, miten se tehdään. To Do -listalla on edelleen monta työtä. Alkuvuodesta teen ainakin vauvaneuleita.

Raijis kirjoitti...

Mulla on tarkoitus pienentää lankavarastoani edelleen, mutta ostan kyllä lankaa tarvittaessa eli neulevuosi 2010 tulee olemaan vaihteleva. uutta ja vanhaa ja sitten jotain vihreää...

Hyvää neulevuotta sinullekin

Kangaskasa kirjoitti...

Oikein hyvää ja onnellista vuotta 2010 sinulle! Päivityksesi pipo on komea!

Toivon uuteen käsityövuoteen rentoutumista, mukavaa ajanvietettä ja neulomisen myötä myös läheisten ja ystävien ilahduttamista. Käsitöitä teen sen verran kun tuntuu hyvältä, en enempää tai vähempää etukäteen mieti sen määrää, vaan toivon laatua. Ja se laatu ei tarkoita sitä kuinka iso tai pieni käsityö on. Oman terveys (käsi ja sen kestäminen) menee ensisijalle, sitten ilo ja tarve. Lankoja ostan jos tekee mieli ja talous sen kestää :)

Eija kirjoitti...

Hyvää tätä turoetta vuotta!
Itse koetan neuloa jotain itselleni, ehkä pipon, ehkä kämmekkäät ja vaikka säärystimet. Toisaalta haluaisin haastaa itseäni kokeilemaan taas itselleni uusia lankoja ja tekniikoita, kovin olen vielä tietyllä tapaa aloittelija neulomispuuhissa. Tuppaan jämähtämään tiettyihin malleihin ja töihin. (nimim. jotain 7-8 Mattipipoa viime vuonna värkännyt).
Paljon olisi innostavia malleja lehdissä ja netissä. Siskonpojillekin voisi villaiset kypärämyssyt tekaista, ja viimein neuloa sukat magic loopilla ja/tai kärjestä aloittaen. Olisiko tssä tavoitteita tätä vuotta ajatellen?! :)

Kaisa kirjoitti...

Jes, ehdinpäs! :)

En ole sen kummemmin alkavaa vuotta suunnitellut, mutta toki jotakin on haaveena. Pinaattitunika on puikoilla, mohairmekkoa (sitä suuren käsityölehden) harkitsen seuraavaksi. Ja jotain pientä kivaa häihin. :)

seijap kirjoitti...

Neulomisista hmm...
Meidän seurakunta järjestää lapasten suunnittelu ja neulomiskilpailun. Ainakin muutamia Laurin lapasia tulee suunniteltua ja neulottua. Aikaa on helmikuun loppuun.

Virkkauksen puolelle menee, kun Qvidi Mina kurssilla pitäisi saada takki valmiiksi.

-maria- kirjoitti...

Minun neulevuoteni 2010 on rento, stressitön. Annan itselleni luvan neuloa fiiliksen mukaan. Yksi juttu kuitenkin - liikaa ei saa olla keskeneräisiä yhtä aikaa. Liian monet ufot lentelemässä nimittäin stressaavat minua. Semmoinen 3 - 4 keskeneräistä on vielä ok.

Hyvää neulevuotta sinullekin!

Lankahiirulainen kirjoitti...

Tänä vuonna olisi tarkoitus kaivaa kaikki keskeneräisyydet esiin ja tehdä ne loppuun. Lisäksi olisi tarkoitus saada valmiiksi vielä päänsisässä olevia neuleita, joihin langat on jo hommattu.