perjantai 12. maaliskuuta 2010

Rumaa ja kaunista

Ensin kauniit ja ihanat Lyhde-hansikkaat. Kuvien ottaminen omista käsistä on kieltämättä hieman haastava tehtävä, etenkin kun ison kameran pitäminen, samanaikainen tarkentaminen ja kuvan ottaminen vaatisivat molemmat kädet. Oikeesti nämä on siis vielä ihanammat kuin kuvat väittävät.Malli: Lyhde-hansikkaat, Villasukan malli Kipakat-kalenterista.
Lanka: ShibuiKnits Sock, 48 g
Puikot: 2,5 mm, sormissa 3 mm
Koko: omaan käteen soviteltuTykkään tuosta rannekkeesta älyttömästi, vaikka sen poikittain neulominen aiheuttikin pienen pätkän ompelua ja silmukoiden poimimista, joista en tykkää. Lopputulos on kuitenkin sen arvoinen.Lankaa minulla meni vain yksi vyyhti (ohjeessa mainittu n. 60 g). Hanskat painavat 48 g, ja jäljelle jäi parin metrin pätkä. Ero ohjeeseen saattaa johtua siitä, että luulin sormikaspuikkojeni - joita on vain yhdet - olevan 2,5 milliset, mutta pari sormea jo neulottuani huomasinkin niiden olevan 3 milliset. Sormet on siis tehty isommilla puikoilla kuin ohjeessa ja ehkä niihin siksi meni vähemmän lankaa?

Mutta joko sanoin, että nämä on aivan ihanat?Rumahiset seuraavaksi. Nämä on neulottu itserankaisun merkeissä jämälangoista. Ja kyllä niihin upposikin nöttösiä. Sukat on 7 veikasta, ja sain kolme väriä loppumaan kokonaan. Lapaset on pääosin Opalia kaksinkertaisena, varressa lisänä Regian jämää.Malli: ei
Lanka: 7 v, Opal, Regia, jämät, yhteensä painavat 82 g
Koko: lapsi, lapaset ehkä jotain 130 cm, sukat taisi olla 27
Puikot: 3,5 mm

Nää menee varmaan johonkin hyväntekeväisyyteen. Lapaset on erityisen kauheat, muotopuolet ja huonosti neulotut (uskokaa pois, kuva hämää). Sukissa ei ole muuta vikaa kuin väritys ja se, että jämänöttöset olivat jo nuhjaantuneet ennen neulomista paikoitellen. Onpahan pois kaapista!

8 kommenttia:

Lime kirjoitti...

Mullakin on joskus mennyt hyväntekeväisyyteen erinäisiä tekeleitä. Kuvissa kyllä näyttävät ihan hienoilta!

Villasukka kirjoitti...

Voi miten jännä fiilis nähdä toisen tekemät!!! Joo, mulla meni ekaan hanskaan 27 grammaa, toista en ehtinyt punnita kun jo menin lentäen Jkylään kuvaamaan (ja ne kuvat oli sitten tosi huonoja...). Tod. näk. mulla meni noin 54-55 grammaa, mutta laitoin vähän varoen siihen ohjeeseen.

Pirena kirjoitti...

Ihanat sormikkaat, väristäkin tykkään.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löytyykö noiden hanskojen ohje pelkästään siitä kalenterista? Ravelrystä en löytänyt ohjetta, kuvat kylläkin. Vai enkö vain huomannut ohjetta?

Taija K kirjoitti...

Anonyymi: vain kalenterissa se on tietääkseni. Kyselepä Villasukalta, tuleeko ohje myöhemmin muuallekin.

Johanna kirjoitti...

Heippa Taija! Ihania neulomisia oot tehnyt! Mulla meni näin pitkään löytää sun blogi, mutta se kannatti:) Itse menen tänään ihastelemaan oulunkylään lankoja ja eiköhän muutama kerä tartu mukaankin. Ja eikun miettimään mitä sitä sitten neuloisi...:)

kio kirjoitti...

herkullisen väriset sormikkaat! ja nätti mallikin!

MysteryKnitter kirjoitti...

How lovely! You can knit! The socks and mittens are lovely too.