perjantai 28. toukokuuta 2010

Äitienpäivälahjat

Vihdoin olen saanut valmiiksi ja postitettua äitienpäivälahjat.. Sentään saman kuun puolella, niin eihän tämä edes paha myöhästyminen ole! Kummityttökin sai synttärilahjansa melkein yhtä ajoissa, mutta hänkin oikeassa kuussa.

Ensinnä sukat. Ihan ok malli ja kiva neuloa, mutta yläosassa oleva sydänkuvio ei tässä langassa kyllä näy yhtään. Ohjeessakin sukat oli kirjavasta langasta, mutta ei näin kirjavasta. Mutta siis vaikka kuvassakaan ei näy, siinä ON kuvio =D



Malli: Mein Herz, The Knitter -lehden nrosta 15
Lanka: Koigu PPPM, 70 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: n. 39

Sitten huivi, jonka kaikki muut on jo neuloneet aika päiviä sitten. Eihän tämä nyt niin kesäinen lahja ole, mutta menköön. Ei tällainen kapea huivi nyt niin talvinenkaan ole. Värit on kuvassa mitä sattuu, tuossa alemmassa enemmän oikein.



Malli: My So Called Scarf
Lanka: Mirasol Hacho, 100 g
Puikot: 5 mm



Huivia oli helppo neuloa, mutta kyllä jouduin purkamaankin. Joka kerroksella nimittäin neulotaan koko ajan kaksi silmukkaa yhteen ja pitää muistaa myös tehdä lisäys, ettei silmukkamäärä vähene. Lisäys tehtiin eri tavalla kuin olen ennen tehnyt, ja se oli kyllä tooooosssiiii helppo unohtaa tehdä. Eräänkin kerran posotin menemään ja huomasin, että huivi on yhtäkkiä puolet kapeampi, kun yhdellä kerroksella olin unohtanut kaikki lisäykset. Ihan sellaista taiteellista vaikutelmaan en halunnut, joten purettava oli.

Luvassa on vielä rättejä ennen KYHiä. Siiheksi. Nyt lähden "naapuriin" neulomaan ja syömään.

2 kommenttia:

Maartsi kirjoitti...

Mukavaa, että ehdit tänne naapuriin!

äityli kirjoitti...

Kiitos lahjoista! Sukat mahtuivat hyvin kaulaan ja huivi jalkaan. Tosin toinen jalka katsoi hiukan äkeissään kun sille ei ollut mitään lahjaa, mutta sain sen lepyteltyä. Piti vain luvata sille jalkahoito ens viikolle. Saas nähä mitä huivillinen jalka siihen sanoo...