sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Lailan sukat

Johan tämä postaustahti on yltynyt mahdottomaksi. No, nyt ei ole mitään valmistumassa lähiaikoina, joten tämä postauskin varmaan on viimeinen hetkeen.

Syksyllä aloitin kirjoneulehuumassa Lailan sukat, jotka ensimmäisen sukan varren jälkeen jäivät lojumaan parempia aikoja odotellen. Paremmat ajat tulivat yllättäen hiihtolomallani, ja nyt tässä naputtelen sukat jaloissani.

Malli: Laila's Socks, Nancy Bushin kirjasta Folk Knitting in Estonia
Lanka: Gjestal Maija, 120 g
Puikot: 2,25 mm
Koko: 38

Sukat ovat itselleni täydellisen sopivat muuten, mutta varsi on makuuni hieman liian pitkä - tai lyhyt. Varsi ei meinaa pysyä ylhäällä, osin tuon kirjoneulekuvion takia, joka paksussa koivessani vähän kiristää. Muutaman sentin olisin siis voinut jättää vartta lyhyemmiksi, mutta toisaalta kiva on talvikenkään saada pitkävartinen sukka.

Nämä on vähän tällaista huijauskirjoneuletta, sillä valtaosa sukista on ihan vain raitaa, välissä toki aina yksittäinen kerros kahdella värillä. Ihmeen paljon sukat veivät lankaa silti. Yleensä itselleni neulotut sukat painavat varren pituudesta riippuen 60-70 grammaa, ja näihin meni kaikkiaan 120 g. "Jouduinkin" ostamaan lisäkerän mustaa Maijaa, josta jäi ainoastaan 18 grammaa jäljelle. Valkoinen Maija riitti niukin naukin, olin jo varautunut neulomaan pari viimeistä valkoista kerrosta jollain muulla langalla tai Maijan muulla värillä (niitähän nimittäin riittää).

Huomenna olisi taas palattava lomalta sorvin ääreen - noin kuvaannollisesti. Terveisiä vain sinne Keski-Suomeen niille onnellisille, joilla loma vasta alkaa.

6 kommenttia:

kio kirjoitti...

kauniit sukat!

paivis kirjoitti...

Kauniit sukat, eikä mielestäni ollenkaan fuksukirjoneuletta.

ArualMaria kirjoitti...

Onpa aika tyylikkäät!

Villasukka kirjoitti...

Kiitos! Tämä lomalainen oli reilun viikonlopun pohjoisessa reissussa ja on tämän päivän vaan nukkunut ja toipunut.

Hepsi kirjoitti...

Kauniit sukat!

Päivikki kirjoitti...

Kauniit sukat. Tyylikkäät.