tiistai 29. tammikuuta 2013

Onnistunutta ja epäonnistunutta koon määritystä

Sukkia neulon. Olen päättänyt, että tänä vuonna keskityn sukkiin, kun viime vuosi meni pääosin villapaitoja neuloessa. (Hah, kun tällaista päättää, käy aivan päinvastoin.)

Viime vuonna olin mukana parissakin Ravelryn ryhmässä, joissa piti neuloa 12 puseroa. Se ohjasi tekemistäni ison osan vuotta, vaikka en kahteentoista puseroon yltänytkään. Taisin saada 6 aikuisten ja yhden lasten puseroa tehtyä. Sukkien osalta on siis päässyt muodostumaan vajausta omassa varastossa, siksi päätin tänä vuonna keskittyä niihin - ainakin niin kauan kuin innostusta riittää. Harrastuksiin ei saa tulla liikaa itse asetettujakaan määräyksiä, muuten menee tylsäksi.

Tässäpä parit sukat, ensin ne onnistuneet eli omaan jalkaani passelit hiihtosukat.
Malli: Jänikset maailmankartalle, Neulekirjasta
Lanka: erilaisia jämiä n. 80 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 38

Toiset sukat eivät koon puolesta niin hyvin onnistuneet, kun tein normaalia paksummasta langasta. Mies saa taas hienot sukat itselleen, vaikka näidenkin piti olla mulle.Malli: Urho, ilmaisohje Ravelrysta
Lanka: Vuorelman Veto, n. 85 g
Puikot: 3 mm
Koko: 41

5 kommenttia:

ellie kirjoitti...

Aina ei mene niinkun römpsöössä, mutta hienot sukat teillä molemmilla. :)

Hannaliini kirjoitti...

Oih ja voih, miten kauniit nuo kirjoneulesukat! Ja komeat on urhotkin!

Villakissa kirjoitti...

Ihanat tosiaan nuo kirjoneulesukat! Kelpuuttaisin omaan jalkaani koska tahansa, kuten nuo toiset, Urhotkin, vaikka miehelle menivätkin:)

Paljon kauniita neuleita täällä muutenkin. Itse olen neulojana aina vain niin hidas, että perussukkiinkin menee useampi ilta /viikko...

Päivikki kirjoitti...

Kauniita sukkia. Jänikset maailman kartalle-sukat ovat kyllä kauniit kaiken värisinä.

Taija K kirjoitti...

Kiitos kaikille kehuista!

Villakissa: kyllä minullakin menee sukkiin useampi ilta/viikko/kuukausi ;) Ennätys on koon 41 sukat 2,5 millin puikoilla kahdessa päivässä, mutta silloin ennätin neuloa käytännössä koko ajan.