sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Noni, nyt on kuvakin

Kääntyileeköhän Cousteau haudassaan nimeään kantavia pipoja katsellessaan? Vai röyhistääkö rintaa? Tässä on minun versioni Typyn Cousteau-piposta. Lankana on 7 veljestä Kantri, pussilankaostoksia. Pipon paino on 96 grammaa. Tein aivan ohjeen mukaan, eli 140 silmukalla ja 3,5 mm puikoilla. Hieman on löysä, 130 silmukkaa voisi toimia paremmin, ja kääntöosuus voisi olla myös sentin kaksi lyhyempi. Eli kavennukset voisi aloittaa jo 18 cm:n kohdalla. Muistiin vain itselleni, jos teen toistekin näitä. 13 kappaletta jos vielä tekisin, alkaisi tuo 7 veljestä säkki olla tyhjempi..


Pipo on tässä omistajansa eli miehen päässä, tuntui ihan tyytyväinen olevan. Tein pipon salassa, eli siis neuloin tätä maanantaina eräässä koulutustilaisuudessa ja aina miehen poissa ollessa.

Ei sitten muuta kuin jatkamaan. Valitettavasti täytyy jotain kotihommaa välillä hoidella. Miksei voisi jo tulla se lottovoitto, että olis varaa palkata henkilökohtainen avustaja. Se kävis kaupassa ja pesis pyykit yms., ja joutohetkinään se ojentelis lankakeriä ja tois puikkoja. Jos se olis oikein kätevä, se vois päätellä myös langanpäitä. Sitä odotellessa.

4 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Heh. Minä taas odottelen sitä lottovoittoa siksi, että pääsisin jäämään kotirouvaksi - ja neulomaan! Ne ihan oikeat kotityöt voisin kyllä jossain silmukoiden välissä tehdä ihan itse =) Kiva pipo!

makepeace75 kirjoitti...

Samaa lottovoittoa odotellaan täälläkin.. Hankkisin sillä myös sen kartanon, jossa minulla olisi sekä oma lankahuone, askarteluhuone että myöskin kirjasto. Ja hovimestari sekä armeijallinen siivoojia. ;D

Kristiina S kirjoitti...

Heips, mun punaisessa pikkupipossa on silmukoita 190. Lanka on sen verran ohutta, että käännöstä voi taittaa kaksikin kertaa. Siis siksi se on niin pitkän näköinen, ja olikin vaikea arvioida milloinka aloittaa kavennukset ja paljonko niillä tulee korkeutta. Mutta hyvä näin.

MysteryKnitter kirjoitti...

Lovely hat!