perjantai 6. kesäkuuta 2008

Hiki langan ostajalla

On hikistä puuhaa tuo kaupungilla ramppaaminen. En erityisesti viihdykään kaupoissa, mutta lankakauppa tietenkin tekee asiaan poikkeaman. Tänään opetuksen päätyttyä suuntasin Mentalwearin myymälään yhtä juttua varten. Myymälä on Töölössä ja ajattelin siitä hypätä ratikkaan, että pääsen kätevästi keskustaan, josta voin taas hypätä kotiin tuovaan junaan. Miten sattuikaan, pysäkille ensinnä saapuva ratikka oli nro Menita. Ei kun siis nro 10. Tulipa sitten mieleeni, että Ahdin puuvillaneulehan tarvitsee nappeja, että onhan oikein SUURI TARVE mennä Menitaan.

Napit löytyivätkin. Oli helppo saada oikeata sävyä olevat napit, kun hyllystä saatoin poimia lankakerän vertailukohteeksi. Tällaiset pienet ja sievät vaaleanvihreät otin.


Olihan siellä Menitassa sitten niitä alennuskorejakin - kuten yleensä aina. Onnistun välttämään helposti kaikki "eurolla neonpunaista lankaa" -alet, mutta tätä en kyennyt ohittamaan. Jaegerin Baby Merinoa oli kahta eri sävyä lilaa, tätä tummempaa, jota ostin, ja vaaleampaakin olisi ollut. Oli myös pari kerää kirjavaa näissä samoissa sävyissä. Ostin neljä kerää. Näistä tulee joko Ahdille jotakin tai sitten pipo ja huivi itselle. Siis sitten joku päivä, ei suinkaan nyt heti, kuten todistavat kuorossa kaappiin unohtuneet aiemmin ostetut ja ostohetkellä niin ihanat langat.

No mutta on onneksi jotakin sentään neulottukin, ettei taas mene vain lankojen osteluksi. Saanko esitellä: Villapöpät Ullan ohjeella osa I. Osa II on lahkeita vaille valmis sekin. Oü Rewoolin hahtuvaa näihin isoimman koon pöksyihin kului 40 grammaa, puikkoina 5 mm pyöröt 40 ja 30 cm. Tämä malli on ainakin neulojan kannalta ihana, ei saumoja paitsi haarassa, ja sekin kolmen puikon päättelyllä ummistetaan, ja jotenkin näitä oli tosi kiva ja nopea neuloa. Aloitinkin siksi heti putkeen toiset. Toivottavasti nämä istuvat myös käyttäjälleen eli Ahtille.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

I am sure they fit the prince. You have so great knitting skills!