tiistai 3. kesäkuuta 2008

Valmista, kesken, lankaa...

Tein Karviaismarja-pipon. Sekin on Ahdille. Olen näköjään nyt innostunut näistä lasten kesäpipoista, sillä tämä oli jo kolmas tälle kevät-kesälle ja neljäs on puikoilla. Jouduin kuvaamaan pipon ilman päätä, kun sopivaa ei ollut hollilla, ja pingottamattomana karviainen vetää kivasti kasaan.

Lankana on, kuten ohjeessa, Novita Bambu, jota kului 30 grammaa puikoilla 3,5 mm. Toivottavasti sopii Ahdille. Ainakin se on ihanan pehmeä ja joustava. Väri ei ole kovin pirtsakka lapsen pipoon, mutta vaihtoehtoja Bambusta oli tasan kaksi ja miniä valitsi niistä tämän. Toinen vaihtoehto olisi ollut tummanruskea, eli ei kovin kesäinen sekään.

Olen nyt saanut hieman käytettyä varastostani sellaisia lankoja, joista en tiennyt, mitä teen. Tarkoitan lähinnä pipoihin ja Alisan paitaan mennyttä Tennesseetä, jota toki vielä on vaikka kuinka jäljelläkin. Samos-varannot on myös kohta neulottu loppuun, sillä nyt puikoilla olevaa Blomma-myssyä teen viimeisestä kokonaisesta Samos-kerästä. Nämä Ullan ohjeet ovat kyllä hyviä, mistä viimeisin osoitus ovat eilen aloittamani villapöpät. Muutama kerros on vasta valmiina, kuten kuvasta näkyy.

Koska olen kiltisti neulonut vanhimpia lankoja vähän vähäisemmiksi, sain itseltäni luvan korkata toisen huhtikuun lopussa Tallinnasta ostamistani hahtuvakiekoista. Pidän tästä väristä kovasti: keltaista, mustaa, violettia ja harmaata. Tullee hienot pöpät!

Joku on ehkä jo arvannut, mitä seuraa tästä "käytin vanhoja lankoja" -liturgiasta. Joo, Secretwoolissa oli alessa Lorna's Laces Shepherd Sockia, jota olen hinkunut jo ties kuinka kauan. Hinta vain on saanut sormet pysymään poissa tilausnapilta, mutta nyt aleen lankesin. Alennus tosin ei ollut suuren suuri, mutta ale kuin ale ;o)

Vasemmanpuoleinen väri on Safari, oikeanpuoleinen Baltic Sea. Just niin ihania kuin pitikin!

3 kommenttia:

makepeace75 kirjoitti...

Eih, sinäkin Brutukseni! Mä olen juossut kuolaamassa noita Lornan lankoja koko ajan, kohta mä sorrun..

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, käväisin samantien Secret woolin alessa... ja sorruin. Shepherd sockiin ja ehkä yhteen ihan pienen pieneen silkkilaukkuun. Se oli ihan mun värinen :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome yarns! You will tame them, I am sure about it.