lauantai 7. helmikuuta 2009

Kirja- ja lehtikatsaus

Tilasin jokin aika sitten kirjoja, ja ne ovat jo pari viikkoa sitten tulleetkin. Tuli myös uusi SK, ja tässä tulee nyt mietteitäni näistä.

Nämä kaksi ovat pettymys. SK:ssa ei ole neulojalle oikein mitään, eivätkä ompeluohjeetkaan sytyttäneet. Neuleiden osalta ei ollut mitään sellaista, jota tahtoisin alkaa neuloa. Socks Socks Socks -kirja on myös pettymys. Kuvittelin saavani 70 hienoa sukkamallia, lukeehan kannessakin: "70 winning pattern from Knitter's Magazine contest." Minun makuni ei yhdy kisan voittajia valinneiden kanssa, sillä valtaosa malleista on lähinnä koomisia ja järkyttäviä tai sitten ihan vain perussukkia, joihin ei mallikirjaa tarvita.Osa sukista on riemunkirjavia, osassa on kuvia, kuten esim. kelloja (tä?) tai sitten niissä on jotain ihme palloja varsi täynnä. Kuka näitä käyttää? Mallit voi tietysti tehdä muistakin langoista ja väreistä kuin kirjan kuvissa, mutta eipä inspiroi neulomaan, jos kuva yököttää ;o) No, totuuden nimessä on sanottava, että on kirjassa jokunen ihan kivakin ohje, mutta turhan harvassa ovat.

Nämä kaksi kirjaa sen sijaan ovat ihania. Nämähän ovat jo vanhoja juttuja ja kaikilla muilla varmaan olleet hyllyssä jo vuosia. Tuota Knitting on the Roadia olen himoinnut pitkään, mutta yhdessä välissä sitä ei ollut saatavilla ja sitten se vain unohtui. Kirja on juuri niin ihana kuin ajattelinkin. On siinäkin mukana joku tylsä perusraitasukka, johon ei ohjetta tarvitse, mutta muuten kirjan sukat voisi tehdä kaikki. Ja teenkin, vielä joku päivä.


Fitted Knitsiäkin olen selannut Hobboksissa joskus, enkä siitä erityisesti silloin innostunut. Nyt kuitenkin tilasin sen selattuani nettiä, enkä kadu lainkaan. Neuleen muokkaaminen omien mittojen mukaiseksi on kirjan juju, kuten nimi sanoo. Malleissa on monia, joita voisin kuvitella tekeväni. Hyviä ostoksia siis tein kaiken kaikkiaan, eikös juu.