lauantai 21. helmikuuta 2009

Lily of the Valley Shrug

Tässä tämä nyt on, paidake.Malli: Lily of the Valley Shrug Inspired to knit -kirjasta
Lanka: Drops Silke-Tweed kaksinkertaisena, 250 g + Idena Silkegarn, n. 30 g
Puikot: 5 mm + 4 mm koukku
Koko: ohjeen pienin, S? M?Kiva ohje, kiva malli, tykkään lopputuloksesta paljon. Vähän outo vaatekappalehan tällainen puolikas paita on, mutta kunhan nämä pakkassäät vaihtuvat taas loskaksi ja kevään odotteluksi, paidake lienee oikein sopiva.Kovin kauan tämänkin tekeminen vei ollakseen näin pieni vaate. Aloitin neulomisen 4 mm puikoilla jo syyskuussa, työ ufoutui kuukausiksi ja tammikuussa kaivelin sen naftaliinista ja jatkoin. Vähän matkaa takakappaletta jatkettuani huomasin, että tulee auttamatta liian kapea takakappale ja muutenkin neule tuntui pelliltä. Purin ja otin suuremmat puikot ja hyvä tuli.

Ohjeessa reunuksiin on neulottu pitsiröyhelöä, minkä lopulta jätin pois ja vain virkkasin kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita. Alun perin ajatus oli neuloa reunukset jollakin toisella langalla, Silke-Tweed kun loppui, joka olisi lähes samaa väriä kuin paita. Useita ehdokkaita kaapista löytyikin, mutta mikään ei ollut ihan samaa sävyä ja sävyero häiritsi silmää. Onneksi löysin kaapista Silkegarnia, jonka olemassaoloa en edes muistanut. Silkegarn on 100 % silkkiä, joten se sopi hyvin Silke-Tweedin pariksi laatunsa ja ulkonäkönsä puolesta. Reunuksen neulomiseen Silkegarn puolestaan oli liian paksua ja liian karkeaa, joten päädyin vain yksinkertaisiin virkkauksiin.


Vielä vaaditaan käväisyä Hakaniemen hallissa ja Punaisessa langassa: jonkin kiinnityshakasen etulerpakkeet vaativat pysyäkseen aloillaan. Tykkään kovasti, kannatti neuloa!

9 kommenttia:

makepeace75 kirjoitti...

Onpa hauska paidanpuolikas ja reunus pirtsakka. :o)

makepeace75 kirjoitti...

Meillähän on muutenkin Iiriksen lisäksi myös Aavekissa. Joku valkoinen/ vaalea. Se vilahtaa aina välillä silmänurkassa, ryskää saunassa ja hyppii sängyllä silloin, kun Iiristä ei voi mitenkään syyttää. :o)

Outi kirjoitti...

Noista aikaisemman postauksen paloista oli vähän hankala hahmottaa millainen takista tulisi. Mutta nyt voin sanoa, että upea! Ei ihan tavallinen, mutta minun mielestäni hieno!

Hepsi kirjoitti...

Kaunis neule!

Voi harmi, ettet tiennyt tuosta eilisestä neuletapaamisesta. Minä sain siitä tiedon Marsun blogista eli täältä http://nicefactor.vuodatus.net/blog/1791450
Siitä näet myös,että kuukauden päästä on seuraavat neulojaiset. Jospa sitten vaikka nähtäisiin!

aura kirjoitti...

Kommentoit blogissani, että olet tehnyt samanlaisen tunikan aiemmin. Minua epäilyttää kauluksen toimivuus. Toimiiko se noin?

Sipi kirjoitti...

Hauskan näköinen paidake :)

Limeadine kirjoitti...

Tämähän on supermuodikas lyhyt jakku! Tosi jännä malli.

Helmis kirjoitti...

Tulipas mielenkiintoinen ja kaunis vaate!! Värikin on niin kaunis!

Onnea tuplamummoudesta!!

MysteryKnitter kirjoitti...

It is beautiful. You chose well. I mean that white yarn.