torstai 30. huhtikuuta 2009

Mars hyökkää

Ufoja on näköpiirissä, joten lienee kyseessä marsilaisten maailmanvalloitus. Tai sitten jotain neulojien keksintöjä ;o)

Ufoilu alkaa huomenna, joten tässä pikapläjäyksenä omat ufoni. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.Päällimmäisessä kuvassa lapaset ja sukat, jotka ovat ne tämän talouden tosiufot. Muut eivät ehkä muiden silmissä ole ufoja lainkaan, mutta minulle ovat, ja tässä pelissä saa ufosääntönsä keksiä itse. Toisessa kuvassa on kyllä ei-ufokin, nimittäin se punakirjava sukanvarsi on tehty tällä viikolla eikä ufoutune tulevaisuudessakaan. Sukanvarren kaverina kuvassa on paita, jonka toivoisin erityisesti valmistuvan ufoilun aikana, mutta muita tavoitteita en viitsi itselleni asettaa. Esittelen ufojani tarkemmin sitten, mikäli niille jotakin alkaa tapahtua.

Nyt tarkempaan syyniin pääsevät sukat, jotka hieman päästivät kastellessa väriä. Katsokaas! Oletteko moista ennen nähneet?Parin huuhtelun jälkeen väriä ei enää lähtenyt juurikaan, mutta täytyy silti varoittaa sukkien saajaa. Lanka on OnLinen Supersockea, jonka kanssa en aiemmin ole tällaiseen törmännyt, joten mikä lie maanantaikerä onkin ollut. Lanka oli neuloessakin kamalan karheaa, eli ehkä se on unohtunut värjäyksen jälkeen tehtaalla huuhtoa? Sukat on kuitenkin kauniit.Malli: Oak Ribbed Socks, kirjasta Knitting Vintage Socks
Lanka: OnLine Supersocke 100, Africa-color, 68 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 41

Perusribbisukat siis. Ostin Vihreän vyyhdin muuttomyynnistä niin monta kerää näitä raitalankoja, että hyvät perussukkamallit ovat kysyttyjä täällä. Minusta on mukava tehdä tällaiset yksinkertaisetkin sukat ohjeesta, sillä silloin perussukankin neulominen muuttuu mielenkiintoiseksi, minun ei tarvitse ajatella itse mitään (näkyvät jäävän ne työt kesken, jotka vaativat sovittelua ja laskemista) ja vaikka pitäisin puoli vuotta taukoa, silti saan toisen sukan täysin samanlaiseksi. (Juu, taikalenkilläkin sama onnistuisi, mutta en tykkää siitä letkujen siirtelystä.)Sukat menevät lahjaksi, sillä ovat itselleni isot ja mies ei tarvitse lisää sukkia.

Nyt on lähdettävä kauppaan, valitettavasti sinne ruuhkan sekaan. Mummun mussut ja taaton tassut tulevat huomenna vappua viettämään mummolaan, joten on haettava sapuskaa. Simaa Ahdille, Sumu ei vielä sitä juone.

Hauskaa vappua!

5 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Nätit sukat! Hauksaa vappua!

makepeace75 kirjoitti...

Oho, on tosiaan tainnut värinkiinnityshuuhtelu jäädä välistä. Hauskaa vappua!

Villa Lankala kirjoitti...

Oho:-). On tainnut tehtalla käydä unohdus tuon huuhtelun kanssa.
Fufoillaan! Ja hauskaa vappua!

Hepsi kirjoitti...

Kauniit sukat!

Rattoisaa vappua!

MysteryKnitter kirjoitti...

Oh boy! Poor socks! I hope they stay fine.