sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Mörvelöä tuloo

Valmistui yksi "eipä olisi kannattanut nähdä vaivaa" -neule. Saapa nähdä tuleeko ollenkaan pidettyä, kun en tykkää yhtään. Hihat on rumat lärpäkkeet, mutta en takuulla irrota niitä ja neulo uudelleen, kun olen ne jo nytkin neulonut kahteen kertaan. Paidan helma kiertää, eli sivuissa tehdyt lisäykset pyrkivät navan kohdalle. Kastelu ja pingotus eivät vähentäneet ilmiötä yhtään. Paitaa saa siis koko ajan kiskoa paikalleen. Kaula-aukosta tuli liian pieni, ei niinkään käytön kannalta vaan ulkonäon. Lisäksi paita on kuin makkarankuori ja kaikki omat makkarat näkyvät liian hyvin. En tykkää langastakaan. Väri on ainoa hyvä asia.Malli: SK 5/09, malli nro 8 aika monin muokkauksin
Lanka: Novita Cotton Luxus, 238 g
Puikot: 4 mm
Koko: en tiedä, jouduin laskemaan silmukkamäärät itse, kun en saanut tiheyttä täsmäämään
Muuta: tein pääntiehen i-cord-reunuksen, mikä taitaa olla paidan ainoita onnistuneita asioita


Pyh.

7 kommenttia:

Lime kirjoitti...

No voi. Oikeasti se ei näytä niin pahalta kuin kuvittelet, väri on kaunis ja neulomajälki tasaista. Mitään makkaroita ei ainakaan näy! Alemmassa kuvassa näyttää jopa oikein istuvalta neuleelta.

Villa Lankala kirjoitti...

Yhdyn edelliseen kommentoijaan. Ei se minustakaan niin pahalta näytä. Itse ajattelin nähdessäni tuon sinun paidan raverlyssä, että teen itselleni myös tuollaisen, niin ajattelen vieläkin. Tuo kaulus on kertakaikkiaan ihana.

Pami kirjoitti...

Minustakin tuo on ihan hyvännäköinen neule, mutta ymmärrän hyvin, jos et itse tykkää. Päällähän sen tietää... :-)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Joskun näin, mutta aina mörvelöstä kuitenkin löytyy joku onnistunut kohta/ juttu. Itse aina viimeiseen asti uskon, että kostuttaminen tai pesu pelastaa, mutta valitettavasi ei aina sittenkään ;)
Mistähän se kieräminen johtuu? Minullakin oli yksi samanlainen Novitan Brillasta pyöröpuikoilla neulottu.

Taija K kirjoitti...

Kiitos lohduttavista ja kannustavista kommenteista! Ehkä paitaa täytyy vain vähän ajaa sisään ja kostuttaa uudelleen, jos se kiertäminen vähenisi. Voi sitä nyt ainakin kotona ja mökkeillessä pitää, että en ole roskiin heittämässä ;o)

seijap kirjoitti...

Mitäs jos kastelisit kokonaan ja antaisit kuivua tasona. Noi puuvillalangat kun on vähän sellasia.

Minusta ei näytä pahalta. Minäkin tuota mallia lehdestä katselin sillä silmällä.

MysteryKnitter kirjoitti...

Looks nice if you ask me.