torstai 23. heinäkuuta 2009

Hamstrausta ja jotain valmistakin

Aloitellaanpa valmistuneista, jotka ovat hyvin pientä kokoa. Raitasetti on Sumulle, koko noin 70 senttiä, vihreät sukat Ahdille, koko lienee jotakin 25-26 paikkeilla. Vihreät sukat kuuluvat KYHäilyyn, aloitettu 10.6., mutta raitasetti on KYHäilyn jälkeisen jatkostartiitin kourissa aloitettu.Malli: Raidallinen myssy Novita kevät 2007, malli 76, sukat ja lapaset perusmallia
Lanka: Novita Wool neliraita, yhteensä 100 g
Puikot: 3,5 ja 3 mm
Koko: n. 70 cm, pipo ainakin on kovin joustava ja mahtuu varmasti pitkään

Malli: vihreät sukat perusmallia, KYH 10.6.
Lanka: Novita 7 veljestä, 54 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: n. 25-26

Tänään harrastin shoppailua ja terassilla istumista ystävän kanssa. Hobboksilta matkaan lähti tällainen virkkauskirja - virkkaukseen kun tunnun hurahtaneen ainakin hieman. Ihan ok kirja, ei mikään järisyttävä mutta ainakin paria mallia voisi yritellä. Kirjan kanssa kuvassa myös Titityyn sukkaklubin viimeinen lähetys, joka tällä kertaa osui oikein nappiin: PukkIlua ihanan sinisenä.

Kirjan lisäksi ostin "hieman" muutakin. Nyt on nimittäin niin, että aloitan langanostolakon loppuvuodeksi, ja piti käydä langat yhteen kesä-Novitan puseroon hakemassa. Kävin Lauttasaaren tehtaanmyymälässä (jossa kehuttiin keltaista Cottonista neulomaani puseroa), ja löysin Cannesia sen 600 grammaa, jota kaipasinkin. Ostin myös hopeanväristä Malibua kilon, se kun oli hyvässä alennuksessa, ja osalle siitäkin on jo käyttö valmiina. (Siis jos ehtis tehdä kaiken.)Menitassakin kävin, mutta sieltä selvisin ulos ilman lankapussia. Ostin vain pari ristipistojuttua, sian ja lehmän. Teen joskus ;o) Kummallista muuten, että Novitan tehtaanmyymälässä Puro-kerät maksoivat 3,30 € mutta Menitassa vain 2,95 €. Luulisi asian olevan toisin päin, mutta ehkei Novita tahdo kilpailla jälleenmyyjiensä kanssa.


Nyt sitten lankavaraston lukemat ovat ponnahtaneet aivan uusiin sfääreihin, joten on hyvä aloitella lakkoa. Sukkalankaa on, puserolankaa on useampaan puseroon, myssylankaa on, lapaslankaa on, puuvillaa on, huopuvaa on, ohutta ja paksua.. Ei siis liene mitään tarvetta ostella lankoja. Lähdetkö mukaa?

4 kommenttia:

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Lankalakko on aina paikallaan. Päätin alkaa sen jo tammikuussa, mutta näin kasvivärjäilyaikaan lakko on hiukan karannut käsistä. Vaikka puolustukseksi sanottakoon, että olen hankkinut vain valkoista lankaa joka on jo värjättyä tai tarkoitus värjätä vielä ;O)
Tsemppiä lakkoiluun!

makepeace75 kirjoitti...

En. :o) Nautin langoista ja niiden ostamisesta, vaikken ehtisi edes neuloa. Tässä elämässä on niin vähän iloja, että tätä en aio itseltäni kieltää. :D

Inkeri kirjoitti...

Ei hassumpi idea tuo langanostolakko. Sekin jo auttaisi, jos jättäisi kaikki heräteostot ja "kun halvalla saa" ostot väliin.

aura kirjoitti...

Jonkinlaista lankalakkoilua olen harrastanut jo viime vuodesta, en kuitenkaan täydellistä ostokieltoa.