keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Pöllöä

Viimeksi esittelin Sedgemooria, ja höpötin jotain sellaista, että hihat valmistuvat nopeasti. Juu, niin varmaan... Tai kyllähän ne, jos ei harhautuisi tekemään jotain ihan muuta. Hepsin pöllöpipon innoittamana rupesin tekemään ensin yhtä pöllöä ja sitten toista ja kolmatta.Malli: Who?
Lanka: M&K Eco ull, 60 g
Puikot: 5 mm
Koko: mies (88 silmukkaa)Laitoin silmät vain yhdelle pöllölle. Mies sai tämän ensimmäisen pipon, ja ilmeisesti on tykännyt, kun se on ollut päässä valmistumisestaan lähtien.

(Mies vain coolisti jatkaa Pratchettinsä lukemista, vaikka on valokuvamallina.)


Tässä sitten toinen lähes identtinen pipo, joka menee pojalleni. Silmukkamäärät ja langankulutus on ihan sama, ainoa ero on, että ompelin silmät kiinni mustalla langalla ja tein niistä tuollaiset ristisilmät.Nyt on jo sitten kolmas pipo tekeillä, mutta sitä aion tehdä pääasiassa työmatkalla, jotta ne Sedgemoorin hihatkin joskus valmistuisivat. Lankaa näihin pöllöihin riittää, sillä ensin ostin tätä Eco ullia alesta neljä kerää, yhtäkkiä keksin liivimallin, jonka siitä tekisin ja ostin kolme kerää lisää, aloitin liiviä ja totesin, etten haluakaan tehdä sitä ja voilà: seitsemän kerää lankaa ilman tarkoitusta. Lienee tuttu tarina monelle. Katsotaanpa nyt, montako pöllöä viitsin tehdä. Malli on kyllä helppo ja sen muistaa ulkoa, kun on yhden pipon neulonut, joten työmatkalla näitä on helppo väsätä.

Ja sitten ihan muuta. Tai no ei ihan muuta, vaan lankaa. Viikonloppuna kahlasin kaikki tietämäni nettikaupat läpi, kun hinkusin kamalasti lankaa. Sukkalankaa nimittäin. Eilen sitten menin Priimaan, koska olen ihanan langan arvoinen! Siis ei tällä kertaa mitään tekosyytä ostaa lankaa, kunhan vain tahdoin ;o)

Araucanian Rancoa, Opalia ja Noro Kureyon -sukkalankaa, yksi kutakin. Ranco ja Noro ovat ihania, ja Opal taas on mainiota perussukkalankaa, kestävää ja pestävää. Jos ymmärsin oikein, Opalit ilmeisesti poistuvat Priiman valikoimasta, koska eivät ole menneet kaupaksi riittävän hyvin. Jos siis kaipaat Opalin lankaa, kirjavaa tai yksiväristä, kipin kapin hakemaan omasi pois. Montaa kerää ei enää ollut jäljellä.Nyt ehtii vähän aikaa neuloa niitä hihoja, ennen kuin pitää lähteä illaksi töihin. Onneksi on Marplea nauhalla.

6 kommenttia:

eva kirjoitti...

Ei pöllömpiä pöllöpipoja! ;D
Ja kauniita on langatkin, joskus sitä lankaa pitää vaan saada ilman järkevää syytä... :)

Sipi kirjoitti...

Voi että on hauskoja pöllöpipoja :D

Päivi kirjoitti...

Suloiset, niin elävännäköiset pöllöpipot! Tuokin malli pitäsi ottaa todo-listalle:)

Maikki kirjoitti...

Nämä pöllöt ovat kyllä tosi ihania! Vaikka kuinka monessa blogissa olen niitä jo bongaillut ja ravelryssäkin ihastellut <3. Minulla on suunnitteilla omille tyttösille pöllötakit puuvillasta kevääksi ja kesäksi.

Hepsi kirjoitti...

Ihania pöllöpipoja ja oi tuo vasemmanpuoleinen lankakerä - ihanaakin ihanampi!

MysteryKnitter kirjoitti...

So beautiful hats!