lauantai 9. tammikuuta 2010

Keskeneräisiä

Näin vuoden alkajaisiksi on hyvä tarkastella keskeneräisiä, etenkin ufoutuneita. Tässä ensin ei-ufoutunut Sedgemoore (ravlink), joka on edennyt mukavasti hihavaiheeseen. Hihat ovatkin lyhyet, joten niiden tekemiseen ei kauan mene. Viimeistelyyn sitten varmaan meneekin, kun tein kappaleet vaihteeksi erikseen. Mallissa on niin monenlaista palmikkoa ja kääntöä ja vääntöä, että en viitsinyt lisätä vaikeusastetta yhdistämällä etu- ja takakappaleita, lisäksi työstä olisi tullut aika painavakin sillä keinoin. En tiedä saako tästä takakappaleen kuvasta mitään selvää, mutta onpahan todiste, että jotain on neulottu.


Ufoista kaksi vanhinta pistin lihoiksi. Ensinnäkin Egyptiläiset lapaset olivat odottaneet jo lähes kaksi vuotta, josko valmistuisivat. Käsialani vaikutti kamalan tiukalta ja lapasesta oli tulossa hiukan pieni itselleni, ja lisäksi havaitsin, että mihin ihmeeseen tarvitsen vihreätä lapasta ja viuh vain, puikot irti ja lanka kerälle. Ihana malli tuo kyllä on, mutta kun ei niin ei.

Toinen takaisin kerälle päätynyt oli työväenopiston kurssilla aloittamani Entrelac-sukat (IK:n malli). Kiva malli tämäkin, mutta lanka ei ollut parasta mahdollista tähän työhön ja kertakaikkiaan kyllästyin. Yli vuoden tämäkin oli jo ollut työn alla.

Pari paitaufoa on vielä pohdinnassa. Palailen asiaan, kunhan saan jotain päätöstä tehtyä.

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kauniilta näyttää!

Outi kirjoitti...

Tuo ufo näyttää todella hyvältä, kannattaa tehdä loppuun asti =)

Anonyymi kirjoitti...

huh,huh. Meinas lirahtaa housuun tältä akalta, kun tuulettelin ennen hermojen menoja noita hämähäkin kudelmiani.

MysteryKnitter kirjoitti...

So beautiful back! I could never knit anything that beautiful.