perjantai 21. tammikuuta 2011

Kaulakäätyä ja epäonnistunutta sukkaa

Harmaata arkea -blogista sain idean ja ohjeen virkattuun kaulahärpäkkeeseen. Minulla sattui olemaan kivan väristä sukista yli jäänyttä Noro Kureyonia, ja virkkailin siitä aikani kuluksi palleroita.10 palleroa on kiinnitetty toisiinsa virkkaamalla ja väliin laittelin puisia helmiä.

Aika kiva tuli, vaikka tuotekehittelyä voisi vielä tehdä. Jos joku innostuu tällaisen tekemään ja haluaa kaksinkerroin kaulaan viritettävän korun, kannattaa tehdä kaksi erillistä, hieman eripituista ketjua. Minun versioni on noin puolitoista metriä, ja se menee hyvin kyllä kaulaan kaksinkerroin, mutta liikkuu helposti niin, että lyhyempi lenkki muuttuu hirttoköydeksi. Himpun saisi olla pidempikin. Jos siis tekisin uuden, tekisin kaksi erillistä lenkuraa. En taida viitsiä toista väsätä kuitenkaan. Langankulutusta en punninnut, helmethän tuossa painavat.Tein kuukausikaupalla näitä sukkia, ja epäonnistuivathan ne purkamisesta huolimatta. Katso vaikka. Sehän näkyy!Näillä keleillä ei ole tarvetta lyhytvartiselle sukalle eikä noille kengille, jotka kuvassa vilahtavat. Mutta oli tarkoitus tehdä sukat, jotka eivät näkyisi nilkkurien varresta, vaan ei onnistunut. En viitsinyt mittailla, että kai sitä ihan itseään saa syyttää.


Nämä sukat valmistuivat käytännössä jo viime vuonna, mutta toinen oli neulottu vanhapiikakireydellä ja toinen ihan normaalilla naimisissaolotyylillä. Sukista tuli ihan eri kokoa, eli uusiksi meni se vanhapiikaversio.

Malli: Socks from the toe up -kirjasta se ihan perusmalli
Lanka: Lornan Shepherd Sockia, 52 g
Puikot: 2 mm
Koko: 38

4 kommenttia:

Annaliisa kirjoitti...

Noihin nilkkureihin voisi tehdä, kuten Klaus-pappa aikoinaan opetti, pahvista lisälaidat. Jo jäisi sukka piiloon. Ja kaulahärpääkkeen kanssa ei kannata mennä lähelle hirsipuuta, jos se jo ilman sitäkin meinaa hirtättää.

outi kirjoitti...

Eli kävikö niin, että helmien paino vetää korun "hirttoköydeksi"? Ilman helmiä sellaista lisäefektiä ei nimittäin tule. Tai entäs jos kiinnittäisi nyt syntyneet lenkit parilla pistolla yhteen niskan kohdilta; silloinhan valumista ei tapahtuisi? Sukista en sano mitään. Kuten tiedät, olen aika noviisi niissä.:)

Taija K kirjoitti...

Outi, joo just ne helmet painaa. Tuota ompelua voisikin kokeilla.

Tintin kirjoitti...

Hauska koru!