maanantai 17. maaliskuuta 2008

Stansfield-sukat

Valmistuivathan nämäkin sukat, vaikka kauan olivat tekeillä. Aloitin joulukuussa, ja eilen illalla valmistuivat. Olisivat voineet olla pitempivartisetkin, mutta kyllästyin tekemään samaa mallikuviota.


Malli on peräisin More Sensational Knitted Socks -kirjasta, nimeltään Stansfield 304. Kirjasta on siis otettu 12 silmukan ja 10 kerroksen mallikerta, muuten sukat ovat omasta päästä. Aloitin kärjestä 8-aloituksella, tiimalasikantapää ja sukan suusta tein kaksinkertaisen. Siihen katsoin vinkkejä Sukkasillaan-kirjasta, koska en ollut aiemmin tuollaista tehnyt. Oli kätevä tapa viimeistellä sukan suu, mutta se kyllä toimisi paremmin varresta aloitetuissa sukissa. Tässä vielä lähikuva mallikuviosta, jota oli pitemmän päälle erittäin tylsä tehdä. Se oli toisaalta niin helppo, ettei tarvinnut ohjetta, mutta kävi tosiaan sitten myös pitkästyttäväksi.


Lankana sukissa on syksyn SNY:ltäni saatu Regia Stretch Color, väri 83. Puikot olivat 2,5 milliset eebenit ja bambut sekaisin, koska tein kahta sukkaa yhtä aikaa. Lankaa kului 56 grammaa, vaikka tarkoitus olisi ollut saada koko 100 g menemään. No, tässä on lisää lankaa ensi kuun jämälankaprojektiin käytettäväksi. Muitakin vajaita sukkalankakeriä olisi kyllä.

Tältä uudet sukkani näyttävät, kun painaa kuvankäsittelyn nappia Rough Leather. Eikö olekin taiteellista?

1 kommentti:

villanne kirjoitti...

Kauniit sukat! Mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät?