perjantai 29. helmikuuta 2008

Karkauspäivää

Jahas, helmikuu vetelee viimeisiään lisäpäivästään huolimatta. Lankahamsterikuu on siis taas pian ohi. Omaksi saldokseni tuli 840 grammaa, sillä tänään en aio enää yrittää saada mitään valmiiksi. Olen erittäin tyytyväinen tulokseen, etenkin kun olen oikeasti kuun aikana neulonut enemmän, kaikki eivät vain valmistuneet.

Kuvassa näkyvä keskeneräinen neule on toinen näistä helmikuussa aloitetuista. Siinä on tulossa pusero itselleni (jälleen kerran) Novita Malibusta. Väri on liian harmaa kuvassa, mielestäni lanka on kullanhohtoista. Kaunista lankaa, mutta ei kovin mukavaa neulottavaa, joten en ole yrittänytkään tehdä tätä vauhdilla. Lisäksi epäilen, että lanka ei riitä tämän valmistumiseen. Ohjeen mukaan pusero vie 700 grammaa lankaa, ja minulla on vain 500 g. Melkoinen ero, vaikkakin kokemus on osoittanut, että Novitan ohjeissa on reilusti ilmaa lankamäärissä. Ajattelin lisäksi tehdä hihoista vähän lyhyemmät kuin ohjeen täyspitkät, joten siinä säästyy vähän. Mutta kovasti on lankamäärä jo huvennut, vaikka vasta helmaa teen pyörönä.

Keskeneräisiä minulla on tällä hetkellä yhteensä viisi (näkyvät tuossa sivupalkissa). Revontuli-huivia olen myös vähitellen edistänyt, eilenkin tuli uusintakoetta valvoessa monta kerrosta lisää.

Vaikka hamsterikuu nyt päättyykin, en aio sännätä lankakauppaan, vaan sinnittelen kunnes lankavaraston punnitustulos on alle 10 kiloa. Poikkeuksen tästä tekee vain tuo Malibu-pusero, johon on tietysti lankaa ostettava, jos se ei riitä. Kulutettavaa ei itse asiassa ole kovin paljon, vain kilon verran, ja kun kaiken nyt kesken olevan tekisin loppuun, homma olisikin varmaan siinä.

Kuvassa näkyy muita ostoksia, joita eilen tein Kirjatorilta. Päällimmäinen ei selityksiä kaipaa, mutta alla on suomalaisia lastenloruja, kansanrunoja ja hokemia sisältävä kirja Västäräkki vääräsääri, josta eilen postaamani lorut olivat peräisin. Ostin kirjan, että voin sitten Ahti-pojalle lukea. En vain tiedä, kuinka näitä voi ääneen lukea, kun eilen meinasin bussissa kuolla nauruun näitä lukiessani:

Tillul lillul lihava ja tallul lallul laiha.
Meijän poika on lihava
ja muitten poika laiha.
Enkä minä meijän poikaa
muitten poikaan vaiha.
Tillul lillul lihava ja tallul lallul laiha.

~ ~

Kävelivät kerran,
Höperö ja Hömppä
riukusiltaa pitkin
rupesivat riitelemään
putosivat jokkeen.
Hiis haas huhhah hei!

Tänään on aikaa naureskella näille loruille kotona ihan issekseni. Ei tarvitse vierustoverin bussissa ihmetellä, mitä se akka hytkyy kirja kourassa ;o)

Ei kommentteja: