lauantai 5. huhtikuuta 2008

Uusia leluja ja valmistunutta

Minulla on uusia leluja. Eilen jo puhuin näistä haloista, eli 12 mm puikoista. Melkoiset jötikät, kuten vertailun vuoksi alla näkyvät näppäimet osoittavat. Näppäimetkin ovat kyllä uusi leluni, sillä minulla on uusi kannettava. Tässä juuri ensimmäistä kertaa bloggaan uudella kiiltävällä koneella. Nyt ei tarvitse enää jonotella saman koneen ääreen, vaan kumpikin voi omassa nurkassaan naputella koneella.

Nämä jättispuikot saavat aikaan tällaista jälkeä Rowanin Cotton Braidista. Ensimmäinen kerä on neulottu, melkoisen nopeata on.


Tällaista jälkeä sen sijaan tuli Colinetten Jitterbugista 2,5 mm eebenpuisilla sukkapuikoilla. Pomatomukset ovat viimein valmiit.

Näistä tuli kivat ja sopivat. Sukilla on painoa 96 grammaa. Yksi vyyhti riitti siis hyvin koon 38 sukkiin. Saapa nyt sitten nähdä, kuinka sukat kestävät, kun ovat täyttä villaa. Joissakin blogeissa olen jo nähnyt tästä langasta tehdyissä sukissa reiät kantapäissä. Malli ja lanka ovat kyllä sen verran ihania, että käytän näitä ensin vain kotona, eivät kulu niin nopeasti ;o) Ei nyt kyllä villasukkia ulkona enää tarvittaisikaan, ei sen puoleen.

Jämälangasta on alkanut muotoutua yksi pötkylä, vanua pitäisi käydä ostamassa täytteeksi ja jatkaa matkaa vielä monta monta senttiä. Kymmeniä senttejä jopa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut Pomatomuksista! Itselläni nuo ja muut JitterBugista tehdyt sukat ovat kestäneet hyvin. Olen tosin käyttänyt niitä lähinnä kotona. Ne ovat ihanan pehmeät ja lämpimät.

Makepeace75 kirjoitti...

Hienot Pomatomukset. :o) Mulla on just täsmälleen samaa Jitterbugia ja pohdiskelin, pitäisikö siitä tehdä sittenkin vaikka kämmekkäät, ne kun eivät niin kulu..

Kannettavaa himoan minäkin, onnea vain uudelle omistajalle. :o) Sellainen poistaisi meilläkin koneelle jonottelun..

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upeaa! Ja vielä upeampaa on se, että pystyt neulomaan noin paksuilla puikoilla. Minulle 5½ mm on ehdoton maksimi. Ranteeni eivät kestä sen paksumpia puikkoja.