tiistai 6. toukokuuta 2008

Woi Wisteria Lane

Tänään, tai siis eilen, ei pääse näköjään nukkumaan lainkaan. Innostuin kursimaan Wisteria Lanen kasaan saman tien, kun sain osat valmiiksi, ja siinäpä menikin aikaa kaikkine viilauksineen.

Tässä se viimein on, Wisteria Lane -kesäpusero. Ohje on Simply Knitting September 2006 -lehdestä, koko S, lankana Rowan Cotton Braid, väri Botticelli, puikot 12 mm halot. Paita painaa 322 grammaa, eli tähteeksi ei jäänyt juuri mitään, kun ohjeen mukaan langanmenekki oli 350 g.Hieman pusero meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia jo entisten lisäksi, sillä ennen etureunan viimeistelyä se roikkui muodottomana ja vaikutti viisi numero liian suurelta. Etureunasta ja niskan takaa piti poimia joka kerrokselta silmukka, mutta minäpä harvensin poiminnan väliä etenkin niskan takana ja kaula-aukon kohdalla reilusti. Näin etureunasta tuli jämäkkä ja se pitää muun retaleen kuosissaan.

Toinen ongelma eli hihojen jättiläismäisyys olikin sitten hankalampi ongelma selätettäväksi. Kuten tuosta yllä olevasta kuvasta näkyy, hiha on yläosastaan aivan liian löysä, ja tämä on siis se korjattu versio. Lanka on sellaista nauhamaista mutta samalla kippuraista ja se koostuu erilaisista säikeistä, joten ei tullut mieleen purkaa hihoja eikä irrottaa niitä sen jälkeen, kun olin jo päätellyt langatkin. Kavensin siis hihoja ihan vain ompelemalla niihin jättisuuret saumanvarat. Auttoi, mutta ei toki ole ihan sitä mitä piti.


Nappeihin olen erityisen tyytyväinen, sillä löysin ne Eurokankaasta ihan sattumalta kuminauhanostoreissulla. Ne osuivat olemaan aivan oikeaa väriäkin. Kokonaisuutena siis ihan onnistunut pusero ja sopii juuri näille säille. Toivottavasti pysyy käyttökelpoisena edes jonkin aikaa eikä heti lörpähdä.


Jokohan nyt uskon, että nämä nauhalangat eivät kuitenkaan ole se minun juttuni, vaikka kuinka nätiltä näyttää neulottuna lehdessä?

4 kommenttia:

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Erinomaisen hyvin sointuvat napit. Ja kaunis neule on kyllä päälläkin..

Mullakin on pieni kammo nauhalankoja kohtaan.. Toista kertaa en ihan heti ala nauhalangasta kutoa mitään..

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis neule ja napitkin sopii täydellisesti :)

Anonyymi kirjoitti...

Oikein on soma ja napit on upeat!

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome! I could never knit anything that pretty!