tiistai 29. heinäkuuta 2008

Pientä neulottua vaihteeksi

Jaksoin viimein päätellä langanpäät tästä hatusta, jota aloitin neulomaan jo Posiolla. Neuloin sitä myös Keuruulla ja taisin tehdä päälaen vasta kotiin palattua, eli vaikka on pieni työ, sain menemään siihen kohtuullisesti aikaa.


Hattu on neulottu Noro Silk Gardenista (45 % silkkiä, 45 % kid mohairia, 10 % villaa) 4,5 mm puikoilla. Malli on Elisabeth's Perfect Hat 101 Designer one-skein wonders -kirjasta, mutta minä kyllä käytin lankaa 58 grammaa eli yli yhden kerän. En tiedä mistä se johtuu, sillä vähensin silmukkamäärää kymmenellä, koska alaosasta olisi tullut muuten ihan liian korkea. Muuta väliä ylimääräisellä langankulutuksella ei ole, mutta olisin voinut tehdä toisenkin tällaisen lahjaksi. Ostin nimittäin lankaa vain kaksi kerää, eikä vajaa nyt riitä oikein mihinkään.

Tässä lakki vielä takaa. Kuvat on itselaukaisimella otettuja, seli seli.

Tässä taas näkyy päälaki hyvin. Ensin siis neulottiin tuo alaosa tasona, ommeltiin yhteen ja poimittiin silmukat päälakea varten, koristeeksi kolme i-cordia, joihin laitettiin solmut. Kiva lakki tuli, sopiva ja nätti, tykkään.

Tykkään myös näistä siileistä, joita eilen illalla ja tänään olen ikkunanpesun lomassa tikutellut. Siilien ohje löytyy täältä.

Lankana siileissä on 7veljestä, mutta ei hajuakaan, paljonko neulottuun osaan meni. Nämä olivat sellaisia 7vee jämiä, jotka eivät värinsä puolesta kelpaa Kaaos-peittoon, ja siksipä tämä oli oiva keino päästä muutaman gramman nöttösistä eroon. Loput oranssit nöttöset tunginkin sitten siilien täytteeksi, samoin täytteenä on ällöä vaaleanpunaista akryylilankaa ja huovutusvillan jämiä.


Kokeilin siileille erilaisia silmä- ja nenäratkaisuja, ja näin jälkikäteen voi todeta, että ohjeen mukainen jälkikäteen kirjailu on paras, vaikkakaan tuon vasemmanpuoleisen siilin nenä ei ole kovin onnistunut. Vasemmalla oleva jää itselle karsean karvanoppaneulatyynyn korvikkeeksi, ja toiset kaksi muuttavat jossain vaiheessa muuanne.

Muutama päivä sitten, kun kävin lankavaraston läpi ja mukamas punnitsin kaiken, ihmettelin, miten lankaa oli pari sataa grammaa vähemmän kuin piti. Olin tästä aiemmasta mittavirheestä toki kovasti tyytyväinen, mutta eilen tajusin, että pari puuvillakerää oli väärässä paikassa ja puuttui siis omasta mittaustuloksestaan. Jep jep, eivät siis siilit ja pipot riittäneet lukemien pienennykseen, kun toisesta päästä pukkaa eksyneitä keriä. Elokuussa alkaa myös sukkalankaklubi, joka sekään ei suinkaan vähennä talosta lankaa.. Onneksi sitä ei voi enää perua ;o)

2 kommenttia:

Makepeace75 kirjoitti...

Söpöjä siilejä ja hauska hattu. :o) Tee sen kaveriksi yksinkertaiset kämmekkäät, niihin lanka saattaisi riittää.

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice knitted hedgehogs! You have skills!