torstai 7. elokuuta 2008

Viimeistelypuuhissa

Olympialaiset alkavat huomenna. Silloin alkaa vimmattu Green Day -liivin neulominen. Tämän viikon vähäisen neuleajan olenkin sitten käyttänyt keskeneräisten viimeistelyyn. Höyryttelin kappaleita ja sain yhdet napit ommeltua, mukavaa pikku edistystä siis. ÄOL:n foorumissakin sain neulottua oikein mukavasti. Näistä toimista huolimatta jää ikävästi keskeneräisiäkin odottamaan olympianeuleen jälkeisiä aikoja, mm. Novita Bambusta tekeillä oleva pusero.

Aloitetaanpa esittely viime viikolla tekemästäni pikatyynystä. Innostuin Eurokankaassa tunkemaan tilkkuja kahden euron pussiin, ja mukana oli tällaisia kukkatilkkuja. Yhdistin niitä neljä tyynynpäälliseksi (älkää katsoko tarkkaan, tilkut eivät ole aivan suoria..). Samassa pussissa oli sopiva kangas myös tyynyn toiseksi puoleksi. Kassia olin kaavaillut noista kukkatilkuista, mutta ostoksilla mukanani ollut henkilö höpötti koko ajan jotain tyynyistä, niin se iskostui takaraivooni ;o) Sisustyyny minulla olikin valmiina, eli kyllä näitä sohvatyynyjä ihan tarkoituskin on ollut tehdä.

Tyyny eestä, ja tyyny takaa.Tässä sitten on ikuisuuden työn alla ollut Ahdin 1-vuotissyntymäpäivälahja. Syntymäpäivä on tämän kuun lopulla, joten ei edes mennyt tiukille valmistuminen. Aloitin puseron viime kesänä, ennen kuin Ahti edes oli syntynyt, joten aikas kauan sain taas kulumaan... Tällä viikolla sain viimein ommeltua napit, jotka nekin on olleet ostettuina jo varmaan kuukausia. Toukokuussa taisin neuloa napituskaitaleet ja kauluksen.


Lanka tässä on Mandarin Petit, puikot 2,5 ja 3 mm. Pusero painaa nappeineen 144 grammaa. Ohjeen sain sieltä mistä langatkin eli viime kesänä Keuruun Pala-Rannasta. Ohje oli Sandnes Garnin omasta lehtisestä, mutta en tiedä sen tarkemmin. Koko on 12/18 kk, ja tämä selittyy erittäin joustavalla mallineuleella.


Tämän viikon neulontasaldo onkin sitten näin vaivainen, sukat kokoa 21-22 ja lapaset kokoa 90 cm. Lahjaksi menevät. Lankana OnLinen Supersocken paksumpi versio, väri Nordland-color ja puikot 3 mm. Ihan perustavaraa, joka sopii hyvin tietysti tähän lankaan mutta myös siihen, että piti olla aivotonta neulottavaa foorumiin mukaan. Sukilla painoa 30 g ja lapasilla 26 g.


Katsokaapa, kuinka hienosti lanka käyttäytyy paikoitellen. Aivan kuin olisin kovalla vaivalla neulonut kirjoneuletta ;o)Vielä vilautus höyrytettyihin. Siellä on viime viikolla valmiiksi neulottuja kappaleita odottamassa parempia aikoja.

4 kommenttia:

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Langasta sait kyllä hienot kuviot ja vielä ilman vaivaa.. :)

Neuletakki on ihana..Värikin sopii pienelle hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Sinulle myös intoa töiden alkuun!

Kauniit neulomukset tuli tuosta Polkasta! Ja tuo vihreä nuttu on niin soma!

Odotan innolla sinun Green Day-liiviäsi! Sekin on mukava malli.

Makepeace75 kirjoitti...

Kaunis tyyny! Voi kun saisikin aikaiseksi ottaa ompelukoneen esille; se on olevinaan niin vaivalloista. :D

PS. Kurkkaappa blogiini.

MysteryKnitter kirjoitti...

What a lovely pillow!