torstai 2. lokakuuta 2008

Jämätyyny

Tällä viikolla piti kovasti hameen kaavojen kanssa huseerata. Enpä ole huseerannut. Väsymys on iskenyt, ja nukuin viime yönä lähes kellon ympäri. Silti väsyttää kaiken aikaa.

Tänä aamuna (siis lähes 11 päivällä..) herättyäni otti kaikenlainen saamattomuus aivoon ja kaivelin ompelukoneen esille. Sain viimein koottua tämän tyynyn, johon palat on olleet valmiina vaikka kuinka kauan. Toinen puoli tyynystä on neulottu, toinen kankaasta. Neulomisen olen aloittanut joskus viime keväänä, kun oli jämälankakuukausi meneillään. Yritin silloin päästä eroon kaikesta Samoksesta, mikä onnistui melko hyvin. Enää ei ole kuin 80 grammaa eri värisiä jämiä jäljellä. Lopuille onkin sitten vaikea keksiä mitään järkevää käyttöä, kun taitaa olla useampaa väriä ja osaa vain tosi vähän. Nukkekodin matto?Lanka: Novita Samos -jämiä, 88 grammaa
Puikot: 4,5 mm
Mallina oikeeta ja nurjaa omasta päästä.

Tyynyn taakse ompelin tällaisen tilkkutaustan. Kaunista kangastahan tuo olisi, jos olisi yhdestä palasta. Vaan on kolmesta kappaleesta. Löhöillessä tuo on hyvä niskan alle piiloon tungettavaksi, joten toimii hyvin tarkoitukseensa. Päällisen voi sitten viskata roskiin, kun likaantuu, ja tehdä toisista tilkuista uuden ;o)Eilen tuli arpajaisvoittokin postissa. Voitin Kesän lapsi -blogin arpajaisissa, ja sain tällaisen pellavakankaalle kirjotun sydämen sekä ihanan kortin. Sydämen aion käyttää koristeeksi, kunhan saan aikaan itselleni kirjastokassin tms. laukun. Kiitoksia!Ompelin tänään yhden muunkin jutun, mutta sitä ei voi vielä julkistaa. Sitä paitsi siitä ottamani kuvat olivat surkeita. Näette niitä kuitenkin - halusitte tai ette - kunhan ompeluksen saaja ensin tapaa tuotoksen livenä.

2 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Kiva, että sydän tuli perille! Kauniit tyynyt olet tehnyt. Hyvä idea sekoittaa neulottua ja tilkkutyötä. Kun tyynyn kääntää, saa jotakin uutta katseltavaa.

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome pillow!