keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Nålbindning

Huomenna torstaina alkaa neulakinnaskurssi. Tilasin Vuorelmalta katajaisen neulan, jolla jo Strömsön ohjeilla kokeilin. Eivät vielä menneet ohjeet täysin jakeluun, jälki on löysää ja hataraa. Mutta siksihän juuri olenkin kurssille menossa. Tulette kuulemaan tästä asiasta runsaasti, arvaan ma, ellei sitten jälki ole ihan sutta jatkossakin.

Olen edistänyt kovasti Kaaospeittoa, koska arvaan myös, että neulakintailu vie huomioni keskeneräisistä. Peitto alkaa olla jo sen kokoinen, että riittäisi torkkupeitoksi koipia lämmittämään, mutta kun lankaa on, jatkan vielä. Ainakin yhden "ruutukerroksen" teen vielä, sillä tahtoisin eroon sinisävyisistä 7veljeksistä, samoin sukkalankojen jämistä.Vuorelmalta kinnasneulaa tilatessa mukana tulivat myös nämä..Pahoittelen suttuista kuvaa, mutta värit olivat tässä kuvassa lähinnä oikeata. Täytyypä muuten suositella Vuorelmaa muillekin, nimittäin kinnasneula ja nämä kaksi sadan gramman Veto-kerää maksoivat yhteensä vain 16 euroa ja pennit päälle. Postikuluja ei ollut, ja langat tulivat välittömästi. Tilaaminen sai alkunsa siitä, kun joku (anteeksi, en enää muista kuka) kommentoi blogissaan, ettei Vuorelmalla ole värikarttoja netissä. Laitoin sinne palautetta, jonka seurauksena sain maksutta Vedon kartan postissa. Siis ihan sellaisen aidon värikartan, lankoineen.

Tämän päivän Hesarissa on arvioitu eri puolueiden vaalijulisteita. Huomioni kiinnittyi kristillisten julisteeseen, jossa on pieniä kuvia, ja yhdessä niistä neulovat kädet. Asiantuntijana käytetty Verneri Leimu kommentoi julistetta näin: "Nuori ensikertalainen ei saa tästä syytä äänestää kristillisiä." Tästä voisi vaikkapa olla eri mieltä, sillä NEULOVA ENSIKERTALAINEN saattaisi hyvinkin bongata neulonta-aiheisen kuvan ja valita puolueensa sillä perusteella. Hyvin valittu kuva, sanoisin, vaikkakaan itse en aio sen vuoksi puoluettani vaihtaa ;o)

3 kommenttia:

hekku kirjoitti...

Iso kiitos ihanasta postista! Mä oon ihan sanaton onnesta :)

Marjukka kirjoitti...

Moi.. vastavierailulle poikkesin ja klikkasin blogisi samalla bookmarkseihin, vaikuttaa tää sen verran kivalta paikalta :)
Ja kuvat on hienoja!

Limeadine kirjoitti...

Odotan innolla jatkossa juttuja neulakinnasasiasta! Varmaan tosi kiva opetella uutta tekniikkaa.