tiistai 28. lokakuuta 2008

Olen ansainnut fanfaarin tai jopa kaksi!

Nyt poksauttelemaan auki sampanjapulloja ja toitottamaan torvilla fanfaareja! Kaaospeitto on viimein valmis, saanko esitellä:


(klik isommaksi)Malli: Kaaospeitto Ullasta
Lanka: Pääosin Seitsemän veljestä, lisänä Supersockea, Opalia, Stepiä yms. ohuiden sukkalankojen jämiä. Myös vähän Nallea on joukossa ja pieniä nöttösiä muuta. Langankulutus yhteensä 1340 g
Puikot: 4 mm KnitPicksin pyöröt, reunojen virkkauksissa 4 mm koukku
Koko: 106 x 150 cmEn ole tainnut koskaan tehdä itse mitään näin suurta. Luulin, että tässä menisi paljon kauemmin ja että kyllästyisin moneen kertaan matkan varrella, mutta eipä näin käynyt. Taukoa työhön toki tuli, kun kesälomareissulle en viitsinyt isoa työtä ottaa mukaan, ja senkin jälkeen peitto oli pitkään sivussa.

Tavoitteena oli saada aikaan torkkupeitto makuuhuoneeseen, ja sellainen tästä tosiaan tuli. Samalla tavoite oli kuluttaa sinisävyiset 7veljekset pois, ja siinäkin onnistuin aika hyvin. Samalla kului muitakin lankoja ja etenkin 7veljestä hupeni varastoista mielekkäälle tasolle. Nyt sitä on 560 grammaa, ja siitäkin suuri osa on miehen jussipaidan jäämistöä, joten nyt tilanteen kanssa voi elää ;o)

Nämä langat jäivät peitosta yli. Olisivat nuo riittäneet vielä yhteen kerrokseen, mutta siitä olisi tullut väreiltään liian samanlainen kuin edellinenkin kerros oli. Kantria jäi siis eniten, mutta sitä olikin alun perin eniten pussilankaostosten vuoksi.Nurjalta puolelta peitto näyttää tältä. Peiton reunoihin virkkasin peri kerrosta kiinteitä silmukoita, että sain reunoista tasaisemmat ja myös viimeisiä lankanöttöjä pois.Ja nyt sain neulekorini taas muuhun käyttöön vaihteeksi. Mieskin lienee tyytyväinen, kun lankoja ei loju pusseissa pitkin olohuonetta. (Tosin nyt lojuu kankaita ympäriinsä, kun on se kankaanpainokurssi meneillään.)Tässä vielä hehkutusta. Olen leuhka kuin karvareuhka!

18 kommenttia:

hekku kirjoitti...

*aaltoja* *aaltoja*
Nyt voi sanoa niinku entinen ravimies maalisuoralla: "lensi lakkia, kukkia ja takkia!"
Hieno peitto ja hieno selviytyminen kovasta urakasta.

MINNA kirjoitti...

Kaunis peitto! Kova työ! Tätä voi juhlia shampanjalla, eikö?

Outi kirjoitti...

Ja sietää ollakin leuhka! Upea peitto, tuon alla näkee varmaan kauniita, sinisiä unia =)

Anonyymi kirjoitti...

wow!!! aivan uskomaton!! Onnittelut!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana! Itsellänikin peittoprojekti jämälangoista menossa, tosin siitä tulee aika hirmunkirjava ja kyseessä on todellinen ikuisuusprojekti, sillä fiksuna ihmisenä teen erillisiä 10*10 tilkkuja, jotka kuvittelen myöhemmin ompelevani yhteen...

Linnea kirjoitti...

Upea peitto ja upea on saavutuskin! :)

TiinaR kirjoitti...

Hieno suoritus!

Suopursu kirjoitti...

Upean näköinen peitto, ja värit sointuu kivasti yhteen!

Anonyymi kirjoitti...

*läpyttää ihastuneena käsiään* Kaunis, harmonisen värinen peitto. Kyllä nyt kelpaakin olla ylpeä. *kipittää ostamaan shamppanjaa*

iso gnu kirjoitti...

Kaunis peitto! Siitä voi olla ihan täydestä syystä ylpeä.

Makepeace75 kirjoitti...

Wau! Kyllä tuosta kelpaa olla ylpeä. :o) Hienosti käytetty jämiä ja upea lopputulos. Sitkeä sissi!

Taija K kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Ne lämmittävät mieltä. Peitto lämmittää koipia ;o)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis ja valmistuikin sopivasti, voi käpertyä torkkupeittoon pakoon syksyn pimeitä ja kylmiä;)

Anonyymi kirjoitti...

Tänään just bookmarkkasin saman ohjeen, ja nyt se tuli täällä vastaan, hassua! Ja tosiaan, sun peitto kyllä vahvistaa tuota ajatusta, että jämiä vaan keräilemään... Tosi kaunis!

Sipi kirjoitti...

Hieno!!! Kyllä tuosta fanfaareja jo ansaitsee saadakin :)

puikkotiikeri kirjoitti...

Tosi hieno peitto! Ja kauniisti sointuu värit yhteen. Mun jämäpussukkalangoista tulis vähän räikeempi versio, ku on niin monenkirjavaa lankaa... :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau, se on upea!!

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome! You tamed it! I knew you would!