torstai 1. tammikuuta 2009

Hyvää uutta vuotta!

Kaisan innoittamana laskin, paljonko lankaa olen vuoden 2008 aikana neulonut. Äimistelin Kaisan kuluttamaa reilua 13 kiloa, enkä yltänytkään aivan samoille lukemille. Tulos oli 9200 grammaa, mikä kyllä sekin jo yllätti ja on melkoinen saavutus. Lukemaa selittää osaltaan Kaaospeitto, joka otti lähes puolitoista kiloa lankaa. Olen kutonut myös isoja mutta helppoja puseroita, joista grammoja on kertynyt nopeasti, mm. lankahamsterin aikana.

Osa tuotoksista on lisäksi sellaisia, jotka on varsinaisesti neulottu jo vuonna 2007 mutta valmistuivat vuoden 2008 puolella, kuten tämä Noro-paita ja tämä A Dollar and a half -tyyny.

Tässä vielä pari kuvaa ennen joulua valmistuneista pöytäräteistä, joita kokeeksi olen tikuttanut. Käytössä on ollut jo tämä punainen sekä alemman kuvan kaksivärinen. Hyvin toimivat.Malli: omasta päästä, helmineuletta, kolmisenkymmentä silmukkaa taisi olla
Puikot: 5,5 mm
Lanka: Mandarin Petit kaksinkertaisena, 28 g


Malli: ruskea helmineuletta, kirjava ainaoikeaa
Puikot: 5,5 mm
Lanka: Novita Bambu kaksinkertaisena, yht. 72 g

Yhdet joulunpyhinä valmistuneet sukat olen myös laskenut saldoon, vaikka ne ovat vielä päättelemättä ja kuvaamatta. Hyvä saldo siis vuodelle. Tästähän voisi päätellä, että lankavarasto olisi vähentynyt kamalasti, kun etenkin Novitan lankojen määrä varastossa on huvennut kaaospeittoon ja puseroihin. Miten siis on mahdollista, että varasto ei vähene? Olenko siis ostanutkin yhdeksän kiloa lankaa vuoden aikana?

Itse asiassa yhdeksän lankakilon ostaminen on lastenleikkiä, nimittäin eilen meille muutti uuden vuoden kunniaksi 1600 g lankaa... Onneksi sentään 1200 g on ihan tiettyyn tarkoitukseen ja jo puikoilla. Jospa mulla huhti-toukokuussa olisi jotain hienoa päällä pidettävää!

Ja sitten ne pakolliset uudenvuodenlupaukset. Lupaan neuloa itselleni enemmän. Tarvitsen villatakkeja, ohuehkoja, eli hitaasti neuloutuvia ja sellaisia, joissa täytyy kestää myös ne pitkät nurjat kerrokset. Voi vali vali vali (Terry Pratchettia lukeneet tietänevät, mistä tämä valitus on peräisin).

Tämän valituksen saattelemana toivotan oikein hyvää vuotta 2009 kaikille!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paljon olet sinäkin lankaa saanut kulutettua. Oikein neulerikasta alkanutta vuotta!

Limeadine kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!

Villasukka kirjoitti...

Joo, kissankarvoja saa tulla kyllä katsomaan meille! Ja Pratchett on paras. Jotenkin alkaa blogeja lukiessa tuntua siltä, että minunkin on ihan pakko tehdä pari tiskirättiä...

iso gnu kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta!

Makepeace75 kirjoitti...

On siinä väännetty lankaa mutkalle. :o) Kunnioitettavaa. Laskeskelin omiani polkkausta varten ja hävettää suorastaan. Mä olen keskittynyt hiukan muihin osioihin.. :DD

PS. Munkin oln ihan pakko tehdä pari tiskirättiä. :o)

MysteryKnitter kirjoitti...

You have consumed more yarn that I ever could.