sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Kolme paria uunista ulos

Keskeneräisten lista lyhenee. Kovin kummoisia tuotokset eivät ole, mutta ovatpa poissa listalta kuitenkin. Ensin vaippahousut, jo perinteiseksi muotodostunut Pöpä-malli. Näköjään meillä ollaan vielä joulutunnelmissakin, kun kukaan ei ole jaksanut siirtää tondeja parvekkeelta ensi joulua odottamaan.Malli: Pöpät Ullasta
Puikot: 4 ja 5 mm
Koko: toiseksi pienin
Lanka: virolainen hahtuva, 40 g

Toisena valmistuivat eilen illalla pienet lapaset, joiden tekeminen kesti luvattoman kauan näin pieneksi työksi. Vaan siinä ovat. Lanka on Vihreän vyyhdin yllätyssukkalankapussista tullutta, ja väritys nyt ei kovin kaunis ole. Kaksinkertaisena neulottuna se kuitenkin on paljon parempaa kuin yksinkertaisena, jota sitäkin olen kokeillut. Lanka on myös sairaan riittoisaa, kuten kaikki rumalangat. Yritän tyrkyttää näitä yhdelle pienelle tytölle, jos hää kehtais käyttää.Malli: peruslapanen ilman ohjetta (peukalot ovat hieman erilaiset, sen siitä saa, kun ei tee toista heti)
Lanka: OnLine Supersocke 100 kaksinkertaisena, 34 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 110 cm

Kolmantena valmistuneena onkin sitten mörvelöiden kuningas. Näin rumaa ja typerää en olekaan pitkiin aikoihin saanut aikaiseksi. Laukku on periaatteessa juuri sellainen kuin pitikin, mutta kun se on jämäprojektien äiti ja isä samaan aikaan, siihen tuli hyvin eri tavoin huopuvia lankoja: lopputulos on epämuodostunut venytyksestä huolimatta. Värit eivät ole noin räikeät kuin kuvassa näyttää, ainakin tuo alareunan oranssi raita on paljon nätimpi oikeasti. Ongelma on vain laukun muoto ja se, että yhteen kohtaan on lipsahtanut myös huopumatonta lankaa mukaan... Arvatkaa miltä se kohta näyttää läheltä katsottuna...Malli: muodoton laukku Taijan omasta päästä
Koko: jätti, sopii ehkä jotenkuten kauppakassiksi, mahtuu monta maitopurkkia
Lanka: Noron, viron villan ja ties minkä jämiä, 478 g
Puikot: 6 mm

Keskeneräisten listalta on lähtenyt pois myös Tychus, joka palasi langaksi kerälle ja kerä meni kaappiin häpeämään. Lista on nyt sitten tällainen:

- Iiri pitsi motiividega mantel
- ylösalaisin raglan
- liivi
- Lily of the valley shrug
- egyptiläiset lapaset
- entrelac-sukat
- Roza's Socks

Otin jo työn alle tuon Lily of the valley shrugin ja liian pienihän siitä on tulossa, vaikka olen tehnyt aikanaan myös ihan mallitilkunkin. Sen siitä taas opin, etten enää vaivaudu niitä tekemään, purkamaan joudun kuitenkin. Kysymys kuuluu nyt vain, puranko vain ja tungen langat kaappiin vai oikeinko jatkan työtä uudella yrityksellä. Kas siinä pulma.

5 kommenttia:

Makepeace75 kirjoitti...

Elä sure, isoille kasseille on aina kysyntää. :o) Huovuttaminen on niin henkimaailman hommia, että hienostihan tuo sujui. :o)

Lotta kirjoitti...

Säki oot joutunu ton langan uhriks! Mä tein siitä Miähelle sukat ja vieläki ois puolisen kerää jäljellä... Miäs haluis jotain muutaki siitä, mutta enpä tiiä suostunko tekemään siitä enää yhtään mitään :).

Mulla ois kans edessä huovutusta, eka kokeilu, aika lailla jänskättää...

hekku kirjoitti...

Mä en juuri harrasta mallitilkkuja. Jostain syystä niihin tilkkuihin väännän paljon napakampaa käsialaa, ja sitten kun teenkin "isoa pintaa" niin neulos on normaalilörpsöä.
Vaatteissa valitsen m-koon silmukat ja kas! oma koko xl sieltä putkahtaa :)
Paitsi jos teen pyörönä.. sitten teen l-koon ohjeella. Eli mulla on se nurjakerros joka venyttää mitat.

Anonyymi kirjoitti...

:) Hauskoja neuleita taas.

Limeadine kirjoitti...

Ihanaa, että joku muukin tekee välillä vähän muodottomia tai oudon värisiä tekeleitä kuin vain minä. Vaikka eihän nämä mitään kammoja ole ollenkaan! Hauskoja ennemminkin.