sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Sirkustakki

Sirkustakki Sumulle sai juuri äsken napit.

(klik isommaksi)


Malli: Scrappy socky stripey cardi
Lanka: OnLine Supersocke 100, 110 g
Koko: 0-6 kk
Puikot: 2,5 ja 3 mm

Takissa on kahta eri väriä Supersockea, raidoittuvaa ja yksiväristä vaaleansinistä. Yläosa on tehty pelkällä raitalangalla ja sen jälkeen aina neljä kerrosta kummallakin. Pelkäsin matkan varrella, että tulee liian kirjavaa, mutta ei tullut, ja raitalankakin riitti hyvin loppuun asti. Omista nappivarastoista, jotka ovat hyvin minimaaliset, löytyi kolme samankokoista nappia, jotka kaikki ovat jotakin takin väriä.

Muokkasin ohjetta sen verran, että tein nappilistoihin napinreiät enkä virkannut jälkikäteen lenksuja napeille. Tein nappilistoista myös pari kerrosta leveämmät kuin ohjeessa. Hihoissa en kaventanut niin paljon kuin ohjeessa ja tein kavennukset pidemmin välein. Helmaakin olisi voinut vähän lyhentää, jonkun sentin.


Muitapa käsitöitä en ole viikonlopun aikana tehnytkään kuin tämän napinompelun. Käsillä olen kyllä tehnyt kaikenlaista, kuten pessyt parvekelasit, parvekkeen ja olohuoneen ikkunan. Kokosimme myös uuden tv-tason, missä tavalliseen tapaan kului useita tunteja. Huonekalujen kokoaminen on aina yhtä tuskaa: juuri kun käsittää, mikä olisi järkevin tapa ruuvata, kiristää, vasaroida tai kiinnittää, ne mutterit, pultit, puutapit tai osat loppuvat, ja seuraavassa vaiheessa pähkäily alkaa alusta. Jokainen ruuvi, mutteri jne. on erilainen, mutta ero on niin pieni, ettei piirroskuvasta saa selvää, mikä juuri nyt tarvittaisiin, vaan ensin on kokeiltava kaikki ne väärät, että saa selville, mikä olisi ollut se oikea. Yleensä tästä seuraa, että ruuvien jengat ovat menneet piloille ja ristipäinen ruuvin kolo on muuttunut yhtenäiseksi aukoksi, josta meisselillä ei enää saa otetta.

Ilmoittauduin ensimmäistä kertaa myös Fufoiluun.



Minulla ei kylläkään ole sellaisia vuosia marinoituneita ufoja (unfinished objects) kaapeissa kuin joillakuilla kuuluu olevan. On vain yhdet lapaset, jotka on olleet kesken yli vuoden, ja syksyltä yhdet sukat. Mutta tuoreempia töitä, jotka ovat sittemmin ufoutuneet, on kyllä, joten jospa projekti saisi aikaan niille jotain. Palailen näiden asioiden tiimoilta toisen kerran, nyt täytyy vielä vähän tehdä oikeita töitä ja sitten neulomaan sukkia, jotka eivät ole ufoja nähneetkään.