sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Sininen sonni?

Varoitus, lopussa kuvia Titityyn sukkaklubin langasta, jos joku ei ole omaansa vielä nähnyt.

Innostuin Sisäisen villapaidan Vilman tekemistä leppiskoruista ja tilasin (Etsystä). Kuvassa otus näyttää kylläkin sonnilta nenärenkaineen, mutta se on kuvaajan eikä korun vika. En ole vielä laittanut koruun vaijeria, muuten laittaisin sen kaulaani heti huomenna.Eilen oli taas Ogelissa neuletapaaminen. Olen vieläkin flunssainen, mutta mies käski lähteä neulomaan, kun olin kuulemma siitä puhunut ja odottanut sitä kauan. Olihan se sitten mentävä, vaikka en aivolimalta tahtonut mitään tajutakaan. Flunssan ansiota lienee se, etten edes vilkaissut lankahyllyjä: kävelin suoraan pöytään istumaan ja lähdin suorinta tietä myös ulos! Tosi sairas tyyppi, kun lankakaupassa ei kaivele hyllyjä. Mutta mukavaa oli neuloa ja katsella värttinällä kehräämistä.

Tällaista lankaa tuli viime viikolla Titityyn klubista. Lanka on pehmeää ja väri ok, mutta kun kirjeessä sanottiin langan olevan pölyistä, sen pehmeys ja ihanuus vähenivät melkoisesti ja tuskin ainakaan sisätiloissa siitä neulon. Kirjeessä kerrottiin, että langasta irtoaa väriainetta neuloessa, ja vaikka se ei kuulemma tahraa, ei pöly allergisesta kuulosta kivalle. Suhtautumiseni on varmaan liioiteltua, pölyäväthän kaikki langat vähän, mutta kun kerran erikseen varoitetaan, ei liene sitä tavallista pölyämistä. Olen siis hieman pettynyt tämänkertaiseen lankaan. Vaihdan mielelläni, jos joku on kanssani toista mieltä!
Tänään muuten valmistui ensimmäinen ufoista, neulontaosuudelta nimittäin. Nyt on läjä lankoja pääteltävänä, joten kuvia sitten, kun koko urakka on hoidettu. Jokin kiinnityssysteemikin pitäisi kehitellä (lue: menen Punaiseen lankaan ostoksille).

Loppukevennykseksi on pakko laittaa vielä tämä, eilisessä Hesarissa ollut Fingerpori. Siinä on sitten sarjakuva, joka käy yksiin oman huumorintajuni kanssa.

3 kommenttia:

hekku kirjoitti...

Fingerpori on niin parasta! Rakastan sitä kahvilan "neitiä".

Onko noissa sun suosittelemissa Saramagoissa joku järjestys? Vai voiko lukea ihan minkä vaan?

Makepeace75 kirjoitti...

Hihi, Fingerpori on ihan paras. :o) Mun lanka ei ollut niiden pölyävien sävyjen joukossa, mutta väri ei ole oikein minua. Ihanan tuntuinen kyllä, mutta katsotaan miten käy, olen mahdollisesti vaihtamassa sitä.

Hisk It kirjoitti...

Fingerpori on kyllä aivan loistava!

Taidanpa minäkin kokeilla kantapään neulomista pienemmillä puikoilla, kuten pari postausta sitten ohjeistit.