torstai 30. heinäkuuta 2009

KYHäyksen loppuraportti

KYHäily päättyy huomenissa, ja tässä tulee loppuraporttia. Aloitetaan viimeisistä valmistuneista töistä. Onneksi oli tämä deadline, muuten jälkimmäinen näistä olisi jäänyt vieläkin valmistumatta.

Tässä ensin yksinkertainen pannunalunen. Virkattu läpyskä, huovutus 60 asteessa ja pykäpistoja reunassa - yksinkertaista mutta aika kaunista itse asiassa. Pykäpistoja väkertäessäni alkoi kummasti tietyn ihmisen kuva tulla mieleen, joten eiköhän tämä löydä paikkansa maailmasta. Kuvassa läpyskä kokeilee pöytäliinan tehtäviä, mutta ei aio jäädä niihin hommiin.Malli: virkattu ympyrää niin kauan kuin lankaa riittää, huovutus 60 astetta
Lanka: Fritidsgarn, 84 g, pykäpistoissa Silkegarnin pätkä
Koukku: 8 mm

Nämä vaippahousut eivät sitten olekaan kovin kauniit, vaikka eivät nuo värit niin rumilta kuvassa näytäkään kuin luulin. Housut on tehty Ottobren mallilla, josta en tykkää yhtään. Sillä tulee mielestäni valtavan leveitä ja lyhyitä housuja, ainakin minun käsialallani. Muokkasin housuja vähän kapeammiksi ja tein pyörönä, lisäksi takaosaan tein pari ylimääräistä kerrosta.


Malli: Ottobren vaippahousut
Lanka: virolainen hahtuva, 58 g
Puikot: 5 mm
Koko: ohjeen pienempi vähän pienemmällä silmukkamäärällä

Sitten KYH:n kokonaisraporttiin. Aloitin projektin 5.6., eli neljä ensimmäistä päivää jäi rästiin. Kaikki muut työt sain valmiiksi, paitsi sen ainoan isomman aloituksen, eli Revontuli-huivin. Se on niin pahasti vielä vaiheessa, että voin jo julistaa sen jäävän kesken, vaikka vielä olisi päivä aikaa tehdä. Kirin kiinni myös neljä alkupäivää, joten ihan hyvä saldo kaiken kaikkiaan.

Taktiikkani leikissä oli, että saisin tämän varjolla tehtyä sellaisia tylsähköjä pikkutöitä, joille oli joko tarvetta tai jotka olivat kauan olleet työlistalla. Näin kävikin, sillä leijonan osa töistä on tiskirättejä, joita tarvittiin sinne sun tänne. Työt tietysti helposti valmistuivatkin, koska olivat niin pieniä ja helppoja. Sain jopa joitakin lankoja käytettyä, joille ei ollut mitään suunnitelmaa ja joista tahdoin eroon. Hyvä hyvä. Lankaa käytin yhteensä 964 g, wow! Oikein onnistunut projekti!

Tässä vielä kollaasi kaikista valmistuneista, joista on kuva. Kaksi tiskirätti jätin kuvaamatta tavanomaisuutensa vuoksi ja yhdet vaippahousut unohdin kuvata. Klikkaa isommaksi.1.6. patalappu
2.6. barbin mekko
3.6. tiskirätti
4.6. tiskirätti
5.6. pannulappu
6.6. En Pointe -tossut
7.6. pannulappu
8.6. tiskirätti
9.6. Bluebell-pipo
10.6. 7v sukat
11.6. virkattu pannulappu
12.6. pannulappu
13.6. vaippahousut
14.6. vaippahousut
15.6. tiskirätti
16.6. tiskirätti
17.6. vaippahousut

18.6. pannulappu

19.6. Revontuli-huivi, kesken
20.6. baskeri


Kiitokset KYH-emännälle hauskasta tempauksesta. Ensi vuonna uudestaan, eikö?

4 kommenttia:

Makepeace75 kirjoitti...

Sä olet kyllä ollut reipas KYHäilijä! :o)

Villa Lankala kirjoitti...

UUU!!! Oletpa sinä kyhäillyt hyvällä menestyksellä:)

Inkeri kirjoitti...

Onneksi olkoon, kivoja neuleita olet ahkeroinut. Tykkäsin kanssa tästä tempauksesta ja voisin osallistua uudelleenkin.

wilmiina kirjoitti...

Tänä vuonna en ollut mukana KYHäilemässä, mutta niin mukavalta on projekti blogeissa näyttänyt, että osallistun varmasti seuraavalla kerralla, jos sellainen järjestetään.