maanantai 20. heinäkuuta 2009

Matkakertomus, osa VI: Savonlinna 2.-6.7.

Keuruu sai pahan kilpailijan maailman kauneimpana paikkana. Savonlinnaan ihastuin kovasti, eikä lainkaan pelkästään Olavinlinnan vuoksi.Olimme miehen kanssa ensimmäistä kertaa oopperajuhlilla ja heti piti tietysti ängetä ensi-iltaan. Suunnittelemme jo ensi kesän matkaa, joten siitä voinee päätellä, että onnistunut reissu oli.Hieman pohditutti, mitä sitä päällensä osaa laittaa ja kuinka osaa käyttäytyä asian vaatimalla hartaudella. Hyvin meni kuitenkin, sillä löysin tämän kaislasta tehdyn laukun Savonlinnan torilta, ja se sopi hyvin punaisen boleroni kanssa. Käytöksenkin puolesta selvisimme ihan mainiosti, sillä emme olleet humalassa emmekä väliajalla oksentaneet lasinkeräysastiaan, kuten eräskin yleisön edustaja... Aika käsittämätöntä maksaa lipusta melko paljon ja sitten olla niin humalassa, että joutuu heitetyksi pihalle esityksen puolivälissä...Oli tainnut miekkonen käydä täällä Hilpeässä munkissa ennen esitystä?


5 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Kiva, että viihdyit kaupungissamme! Tämä on ihan kiva paikka, vaikka heinäkuun ruuhkat vähän rassaavatkin meitä paikkakuntalaisia (työmatkaan kun menee 2-3 kertaa enemmän aikaa kuin muulloin). Mutta on ihan kiva nähdä väkeä kaduilla, talvella kun meillä on aika hiljaista =)

Villasukka kirjoitti...

Minä olen aina tykännyt Savonlinnasta. Oopperajuhlissa olen käynyt tasan kerran, 14-vuotiaana ex-äitipuoli osti kaikille joululahjaksi liput Taikahuiluun. Unohtumaton kokemus! Lähden uudestaankin, kunhan saan jonkun pakotettua seuraksi.

Villasukka kirjoitti...

Niin ja piti vielä niistä markkinoista. En minäkään sitä maksua ymmärrä, perustelevat ohjelmalla, mutta kun minusta hyvillä markkinoilla ei tarvitse olla ohjelmaa... Arposta en ollut ennen kuullut, kun en moisia ohjelmia telkkarista katso enkä pahemmin kuuntele radiota (olen just nyt koukussa knitting podcasteihin). En kyllä ymmärrä uimarannalle maksamistakaan ja siitä jaksoin marista loputtomiin Turussa asuessani. Liedon viralliselle uimarannalle (järvi) piti maksaa jotain kaksi markkaa...

Ginkgo kirjoitti...

Hienoa, että Savonlinna saa yhä uusia ystäviä. Kävitkö ihailemassa kirrätyskankaista tehtyjä Ilomieli-tuotteita Linnankadun puodissa? Olavinkadun (Miljoonatalon?) käsityökaupassa olisi ollut jämsäläistä erittäin hyvää sukkalankaa (mutta mitäs minä sukkalangoilla?). Kävin katsomassa kaksi oopperaa ja arvon jo ensi kesän oopperavaihtoehtoja!

Taija K kirjoitti...

Ginkgo: en käynyt muissa käsityöliikkeissä kuin TaitoShopissa pällistelemässä Jukka Rintalaa ;o)

Se lankakauppa Olavinkadulla oli aina kiinni juuri silloin, kun olin siinä kohdilla, joten jäi väliin.