torstai 6. elokuuta 2009

Lisää lehmuksenvihreää pitsiä

Pitsiliina on valmis, nyt jo! Neulomiseen tosiaan jäi koukkuun, kuten Marjut varoitti, enkä ehtinyt missään vaiheessa kyllästyä työhön. En edes silloin, kun jouduin liinan keskiosaa purkamaan melkoisesti. Hyvien kuvien ottaminen hämärässä sisällä, kun ulkona paistaa aurinko, on nähtävästi minulle mahdotonta. Samoin parvekkeella kuvaaminen näyttää olevan täysin poissa laskuista. Kuvat ovat joko liian kirkkaita tai liian pimeitä, eli vaikka kuinka on hieno järkkäri, se ei auta, ellei sitä osaa käyttää. En harmittele kameran käyttötaidon puutteita kuitenkaan sen enempää, pääasiahan on, että olen osannut neuloa pitsiliinan!

(klik isommaksi)


Malli: Novitan kesä 2008 -lehdestä, Neoviuksen vanha malli
Lanka: Novita virkkauslanka, himpun vajaa 50 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: puolisen metriä halkaisijaltaan
Muuta: Ohjeessa tärkkäys neuvottiin tekemään veden ja maidon seoksella. Tein niin, vaikka se kovasti epäilytti ja epäilyttää vieläkin. Liina haisee nyt kuivuttuaan sellaiselta vauvan oksulta, vaan haihtuuko se? Ellei, pitää sitten pestä liina ja tärkätä jollain hajuttomammalla tavalla.Tässä se liina nyt asuu, traakkipuun alla TV-tasolla. On se hieno.

Vielä yleisnäkymää, josta paljastuu neulontaseuralaiseni Alf Ventress.

(klik isommaksi)


Tämmöstä näkyä mää aina tuijotan neuloessani, tosin ohjelma ei ole ihan aina tuo sama ;o). Viimemmäksi on tullut tuijotettua Star Trek Voyageria, jota juuri tuli toinen tuotantokausi cdon.comilta. Vähänkö ne on hyviä, kapteeni Janeway on niin cool. Alkuun se vähän häiritsi, kun saatavilla ei ollut suomenkielisiä tekstejä, mutta ei nämä asiat ole yhtään suomea suomeksikaan. Vai mitä sanotte tästä poimuajon määritelmästä:

"Peruspiirteissään poimuajohan on epä-newtonilainen aika-avaruusjatkumon vääristymistä hyödyntävä voimanlähde, joka antaa alukselle tarvittavan velositeetin kulkea ulkopuolisen silmillä ylivalonnopeutta. - - Ensiksi, materia ja antimateria reagoi toistensa kanssa poimuytimessä (annihiloituu energiaksi). Annihilaatio tuottaa suuret määrät hyvin energiapitoista gammasäteilyä, joka sitten 'kondensoidaan' plasmaksi, joka kuljettaa koko energian (materiaa on helpompi siirtää kuin säteilyä). - - Injektorit syöttävät plasman poimukentän käämisegmenteille. Käämit luovat aliavaruuskenttiä eksoottisten aineiden vuorovaikutuksesta (verterium-kortenidi) plasman avulla. Käämit energisoidaan tietyin väliajoin, jolloin aliavaruuskenttäkerrokset syntyvät." (Lähde)


Käsi ylös, jos ymmärsit!

15 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Kaunis liina.
Alf Ventress, ah:)

Marjut kirjoitti...

Technobabble, jei! Me ollaan katsottu Enterpriseä Maikkarin Scifi-kanavalta. Ehkä Star Trek vaikuttaa positiivisesti pitsineuleisiin, lähettää jotain takionisäteitä tai vastaavaa?

Liinasta tuli hieno!

Outi kirjoitti...

Tärkkäys sokerivedellä on paljon hajuttomampaa =)

Villasukka kirjoitti...

Miä olen katsonut kaikki nuo Voyagerit ja nyt tulee Enterprise (ei se vanha, tai tulee sekin) ja ja ja... Eli fani, ja melkein kuvittelen ymmärtäväni ;)

Villa Lankala kirjoitti...

Kaunis liina:) Siis avaruusjutut ruutuun ja pitsineule käteen ja johan alkaa pelittämään;) Täytynee kokeilla! Jospa tuo avaruusjutuissa käytettävä termistö saa pienen ihmisen ymmärtämään neuleohjeita paremmin;)

Hepsi kirjoitti...

Upea liina! Ja Sydämen asialla -YES!
Täällä alkaa koulu tiistaina, maanantaina suunnitellaan. Ehkä siellä pitää jo huomenna käydä, tai sitten ei...

Neili kirjoitti...

Kaunis liina.
Aina kun näen neulottuja pitsiliinoja, ajattelen, että joskus minä vielä neulon sellaisen. Minulla on kyllä oman mummon ja tädin tekemiä...

Kristiina kirjoitti...

Kaunis liina! Ja olipas tutun näköinen tv-taso - mulla on vaan eri merkkinen telkkari (LG)... ;)

Villasukka kirjoitti...

Se uuden kollegan opastaminen (opettajana tai aikoinaan kassaneitinä) on ihan mielettömän kivaa! On vaan miljoona asiaa, joita ei tajua sanoa ja joita toinen ei vielä tajua kysyä.

Jos haluat koululla käydä, onnistuu - taidan laittaa tekstarin, jos et lue tätä ennen reissua.

Villasukka kirjoitti...

Ainahan sitä on kiire, muttei koskaan niin kiire, ettei ystäville olisi aikaa! Tiistaina tosin on 17.30 Heli Laaksonen kaupungin kirjastossa ja sinne on ihan pakko mennä.

Limeadine kirjoitti...

Kiva tuo spiraalijuttu, tekee vähän erikoisemman näköiseksi.

Zelda kirjoitti...

Taidokas ja upea liina. Minä putosin selostuksessa jo ensimmäisen kolmanneksen kohdalla, kops:)

Taija kirjoitti...

Tänään ehdin postiin asti, eli kun kotiudut voit visiteerata lähipostissasi :)

Päivikki kirjoitti...

Oi, miten kaunista!

MysteryKnitter kirjoitti...

Stunning! I mean the table cloth. You have skills!