maanantai 31. elokuuta 2009

Pieniä neuleita

Teki mieli neuloa kaimalta arvontavoittona tulleita Puroja. Päätin tehdä Ahdille pipon. Mallikin löytyi, kun paria kirjaa selasin.

Malli: Elf Hats kirjasta Charmed Knits: Projects for fans of Harry Potter
Koko: keskimmäinen ohjeesta, tein tosin korkeamman, että korvatkin peittyvät (72 silmukkaa ja noin 16 cm korkea)
Lanka: Novita Puro, väri Tundra, 44 g
Puikot: 5 mm

Alakuvassa Sumukin kokeilee isoveikan pipoa, ja liian isohan se on...Siis on tehtävä Sumulle oma, ohjeen pienintä kokoa vielä vähän vähemmillä silmukoilla. Tätä en päässyt enää sovittamaan, kun lapset olivat jo lähteneet. Toivotaan, että mahtuu, korkeuden arviointi on ilman päätä vähän hankalaa. Sumun pipoon lankaa kului 28 g. (Sumun pipossa alussa 56 silmukkaa, korkeutta n. 13 cm.)Tässä alemmassa kuvassa ehkä näkyy tuo myssyn idea, päälaki on tuollainen .. öö.. ohjeessa lukee tea cozy crown. Myssy neulotaan tasona ainaoikeaa ja päälaelle ommellaan tuollaiset haarat, samoin takaa pitää sauma ommella. Hyvin yksinkertainen malli ja tosi nopea tehdä.Ja vielä pöpät.Malli: Villapöpät
Lanka: virol. hahtuva 70 g
Puikot: 5 mm
Koko: ohjeen suurin

Nyt onkin hyvä ryhtyä sukkasadon korjuuseen. Keskeneräisiä - siis aktiivisia sellaisia - ei ole kuin kaksi. Ufojahan on, mutta ne on siirretty vaatehuoneeseen häpeämään. Purin eilen pari työn alkua, kun ei niistä ollut mihinkään. Nyt on melkein kuin puhdas pöytä ;o)

1 kommentti:

Villa Lankala kirjoitti...

Tuo aina oikein Purolla neulottuna on mun mielestä tosi kaunista:) Hauskat pipot olet pojille tehnyt!

Sana ufo...mun ei kai tarvii kertoa mitään;)

Hauskaa viikkoa sinulle!