maanantai 19. lokakuuta 2009

Epäonnistumista ja onnistumista

Aloitetaan valitusosastolla: tänään ei ole minun päiväni.

1. Heräsin - liian myöhään - ja ensi töikseni piti kuurata jääkaappia, koska sinne oli valunut maitoa lappeellaan olleesta avaamattomasta purkista.
2. Olin lähdössä jumppaan, mutta en löytänyt kenkiäni, jotka olin itse laittanut vessaan kuivumaan eilen.
3. Bussipysäkillä jumppaan mennessä kaivelin laukusta bussilippua ja huomasin, etteivät avaimeni ole lipun kanssa samassa lokerossa, johon ne kuuluvat. Tajusin laittaneeni avaimet sunnuntaina toisen takin taskuun Ahdin kanssa ulkoilua varten. Minulla ei siis ollut avaimia eikä puhelinta, jonka olin juuri laittanut kotona lataukseen. Onneksi oli se bussilippu, jolla hurautin miehen työpaikalle hakemaan avainta. Ei siis jumppaa tänään.
4. Kotiin päästyäni huomasin jättäneeni kahvinkeittimen päälle, ja pannukin oli tyhjillään keittimessä eli aamukahvin jämät olivat kärventyneet kiinni pannun pohjaan.

Onneksi avaintenhakureissulla päässä oli illalla valmistunut pipo. Viikonloppu olikin kaikkinensa oikein mukava ja tuottoisakin. Perjantaina istuin iltaa työkaverin kanssa, mikä oli oikein miellyttävää vaihtelua. Lauantain olin Ogelin neuletapaamisessa, mikä sekin oli erittäin kivaa. Juttua piisasi ja päästiin oikein lehteenkin. Hesarin NYT-liitettä kannattaa tutkailla jonkun viikon kuluttua. (Täytyypä itsekin muistaa, kun yleensä viskaan NYT-liitteen lehtiroskiin heti eteisessä.)

Neuletapaamisessa neuloskelin kuvan alempaa kirjoneulepipoa uudesta The Knitter -lehdestä. Luontireuna on liian löysä, kuten kuvastakin näkyy, ja sainkin hyviä neuvoja tapaamisessa. Piposta tuli muutenkin vähän liian iso itselleni, mutta onneksi miehelle aivan passeli. Neuloin sitten heti perään itselleni toisen, vaihtelin vain vähän värien järjestystä. Kumpikin pipo on samasta langasta ja samoilla puikoilla tehty, päällimmäisessä pipossa vain neuloin napakampaa, jolloin siitä tuli aivan sopiva itselleni.Malli: Hairst hat (ravlink), The Knitter, issue 10
Lanka: Schoeller Stahl Limbo ja Jaeger Baby Merino, isomman pipon paino 64 g, pienemmän 62 g
Puikot: 3,5 mm

Tässä vielä päällinen kuva itselaukaisimella otettuna, joten suonette anteeksi kuvan epätarkkuuden. Kassokaa kuinka hyvin se sopii mun takkiini!Limboa ja Baby Merinoa olisi vieläkin jäljellä pariin vastaavaan pipoon, joten näitä EHKÄ nähdään vielä lisää. Seuraavassa kuvassa sitten jotain ihan muuta. Kesällä minulla oli kova virkkausvimma, jonka seurauksena virkkailin Tennesseestä patalappuja. Alimmat näistä valmistuivatkin kesällä, mutta tuo päällimmäinen jäi kesken. Nyt virkkailin sen loppuun.


Malli: idea Kotilieden ihanat käsityöt -kirjasta, en katsonut ohjetta joten voi olla, että tein omia sävellyksiä tai sitten en
Lanka: Novita Tennessee, yhteensä 182 g
Koukku: 3 mm

Nyt pitäisi palata sukkasadon keräämisen pariin vielä pariksi viikoksi. Kinnasneulankin olen taas kaivanut esille, joten saa nähdä, kuinka sukanteon käy. Amazoniltakin ilmoitettiin, että tilaamani kirjat on jo postitettu. Nyt oli jopa arvioitua saapumisaikaa aikaistettu niin, että arvioivat kuukaudessa kirjojen saapuvan. Millä vehkeellä kirjoja kuljetellaan mannerten väliä?

8 kommenttia:

Pelagia kirjoitti...

Terveiset ja kiitokset seurasta lauantaina pöydän toiselle puolelle istahtaneelta... =)
terv. Keskiäkäisen tunnustuksien Pelagia (http://pelagia.vuodatus.net)

Hepsi kirjoitti...

Pipoista tuli upeat!
Oli mukava jälleen tavata! =)

Eila kirjoitti...

Onpas hyvin päähän "istuva" pipo ja kivan värinen.

Villasukka kirjoitti...

Jos käyttäisin pipoja, tykkäisin just tuollaisesta! Ja minäkin heivaan NYT-liitteen yleensä pika-pikaa lehtikoriin. Taidan olla liian vanha kohdeyleisöksi.

aura kirjoitti...

Oli kiva nähdä taas pitkästä aikaa lauantaina.

Maartsi kirjoitti...

Että sellainen päivä :/. Minäkin unohdan jumppareissulla milloin mitäkin. Listalla on ainakin jumppakengät, sukat, treenipyyhe, juomapullo, meikinpoistoaine, deodorantti, kasvovoide, uimapuku (vesijumppaan menossa) ja puhtaat alushousut.

Piposta tuli komea!

Tiina kirjoitti...

Olen käynyt vilkuilemassa tuota pipoasi jo monta kertaa. Se on HIANO! Loistavat värit valittu.

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome hats! The other hat fits so well with your coat.