sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Pieniä neuleita

On täällä neulottu, vaikka mitään ei ole kuulunutkaan taas aikoihin. Muutamia pikkutöitä on syntynyt, ja jotain vähän isompaakin on ollut työn alla. Jostain syystä en saa enää nykyisin blogatuksi keskeneräisistä töistä mitään. Tässä nyt kuitenkin näitä valmiita.Malli: Waffle Knit Dishcloth
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo, 24 g
Puikot: 3 mm

Malli: Turn A Square (ravlink)
Lanka: 7 veljestä raita, 34 g
Puikot: 4 mm
Koko: 2,5-vuotiaalle meni justiinsa. Muokkasin siis ohjetta pienemmäksi, muistaakseni aloitin 80 silmukalla.Malli: ei. 54 silmukkaa varressa ja siitä sitten ahkerasti sovitellen eteenpäin.
Lanka: ShibuiKnit Sock, 55 g
Puikot: 2,75 mm ja sormissa 3 mm
Koko: pieni miehen käsi


Malli: Karelia-pipo Ullasta. Helppotekoinen malli mutta ei yhtään tylsä neulottava. Suosittelen!
Lanka: Novita Samos, pieni 40 g, iso 48 g
Puikot: 4 mm
Koko: pienempi 1-vuotiaalle sopiva, isompi 2,5-vuotiaalle.

Miniä toivoi juuri tämän väristä pipoa Ahdille. Kun Ahti - valitettavasti - ei ole täällä mummolassa aina, jouduin vähän koon kanssa arpomaan ja kävi niin, että ohjeen mukainen pipo jäi liian matalaksi Ahdille ja sopii passelisti Sumulle. Halusin piposta napakan, ja siksi neuloin milliä ohuemmilla puikoilla kuin ohjeessa, ja se tietysti mataloittikin tuotosta. Tein siis toisenkin, ja lisäsin siihen puolikkaan mallikerran toiston. Ohjeessa siis mallikerta toistetaan kahdesti ennen kavennuksia, mutta isommassa tein vielä puolikkaan mallikerran tähän päälle. Sovittamaan en ole vielä päässyt, mutta arvelen olevan oikein sopiva. Nyt saa kevät tulla täydellä teholla, pojat on pipotettu.

Mitäs muuta tänne kuuluukaan? Eipä paljon. Yo-kirjoituksista on taas tältä keväältä selvitty, valvontavuorot ja korjaukset on hoidettu minun osaltani. Käväisin ensimmäistä kertaa Ursulan neuletapaamisessa, kun kerrankin töiltä pääsin, ja Wollmeise varastoja olen täydennellyt. Siinäpä se, neulojan arki. Nyt lähden purkamaan Multnomah-huivin alun, kun en tykkää siitä. Lanka ja ohje eivät nyt kohtaa, ja jotain muuta on tultava langasta. Ajatus on, testaamaan siis!

6 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Kivoja, keväisiä pipoja. Tuo pienille ihmisille neulominen on kovin vaikeaa, vaikka kuinka tekisi "mittojen mukaan" niin aina syntyy joko liian pientä tai isoa. Isot onneksi voi jäädä odottelemaan aikaa parempaa.

Zelda kirjoitti...

Oletpa ollut ahkerana:) Mukavaa jälkeä onkin syntynyt.

Hepsi kirjoitti...

Kauniita nuo Kareliat!

muoriska kirjoitti...

Paul on hyvä vaihtoehto Jetonin kaveriksi.. ja pitää tossa taas kun pölläyttää WM -kasaa , katsoa sillä silmällä jos löytyisi muutakin jonka kanssa menisi yhteen.
Rakastan juuri eri värien parittamista.
Just suunnittelin fuchsiasta,tutu mediumista ja fliederbushista tytöille paidat, ja jos ei riitä niin poison nr5 isommalle kaveriksi.
Sitten ruby thursday ja regenbogen..
Pojalle ajattelin tehdä paidan blue curacaosta ja rosenrotista.

juuli kirjoitti...

Ootpa tehnyt kauniita sormikkaita!

MysteryKnitter kirjoitti...

So beautiful gloves! Nice hats too.