keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Liian pieni ja liian suuri

Lupasin, etten palaa asiaan ennen kuin on jotain valmista näytettävää. Nyt olisi sitten enemmänkin esiteltävää, mutta aloitetaan näistä joltisenkin epäonnistuneista räteistä, joiden kuvatkaan eivät ole erityisen onnistuneita. Motivaatio kuvaamiseen ja ylipäänsä mihinkään on kateissa. Jos joku löytää, palauttakoon välittömästi.Malli: Robyn Waschloth, ohjeen voi ostaa täältä
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo, 16 g
Puikot: 3 mm

Lankani oli ohuempaa kuin ohjeessa ja sitä oli vain 25 grammaa. Pelkäsin langan loppumista, joten jätin kuviota ennen neulottavia kerroksia pois vain todetakseni, että nyt lankaa jäi 9 g ja rätti on turhan pieni. Kyllähän sillä pöytää pyyhkii, mutta pari lisäsenttiä suuntaansa ei olisi tehnyt pahaa. Ohje oli muuten kauhea, sillä siinä ei ollut kaaviota ollenkaan. Riveittäin kirjoitetut ohjeet eivät sovi minulle sitten yhtään, joten piirsin kaavion ohjeen perusteella itse. On huomattavasti helpompi seurata ohjetta, kun näkee kuvion muodostumisen kaaviosta.

Saman tempun eli kaavion piirtämisen tein tätä, liian suurta rättiä varten.Malli: Miss Meow Discloth (ohjetta myydään samassa paikassa kuin edellistä)
Lanka: Järbogarn Soft Cotton (softiudesta rohkenen olla eri mieltä), 42 g
Puikot: 5 mm

Ohjeessa taisi olla 4 mm tai 4,5 mm puikot, ja kun tein ihan ohjeen mukaan, rätistä tuli ikkunaverhon kokoa, jos pieni liioittelu sallitaan. En tiedä, päätyykö tämä ollenkaan rättikäyttöön, kun luulen näin ison olevan epäkäytännöllinen. Lisäksi tämä on epämiellyttävän tuntuinen ainakin nyt vielä pesemättömänä. Olen ostanut tätä lankaa joskus takillisen, enkä kyllä tajua miksi. Inhottavaa joustamatonta ja paksua, neuloksesta tulee harvaa ja epätasaista... Yök.

Tässä vielä toiset kuvat ilman kättä, jos niistä kuviot näkyisivät paremmin. Näitä eläinaiheisia rättejä olisi kiva tehdä, mutta en kyllä osta enää ohjeita samasta paikasta. Kaaviot on ehdoton vaatimus ohjeessa.
Ensi kerralla sukkaa, huivia ja vielä yksi rätti. Muutama päivä on aikaa teroittaa puikkoja ennen KYHiä.

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Ihan söpöiltä nuo näyttävät kuvissa :) . Siinä olen kyllä ihan samaa mieltä, että ilman kaaviota kutomisesta ei tule mitään. Hahmotan ja muistan ohjeen paljon paremmin, kun se on kuvallisessa muodossa.

TiinaR kirjoitti...

Kris Knits myy ravelryssä hyviä rättiohjeita :) Niissä on kaaviotkin mukana,sanallisen ohjeen lisäksi. Olen tehnyt monia ja ollut aina ohjeeseen tyytyväinen :)

MysteryKnitter kirjoitti...

They are very nice! You will tame that yarn yet. I know it.