maanantai 7. kesäkuuta 2010

Kyhäelmiä

Ensimmäinen KYHäysviikko on takana. Tämän päivän eli 7. aloitus on vielä tekemättä, mutta olen jo päättänyt, mikä se on. Titityyltäkin tuli juuri postia - ensimmäinen sukkalankaklubin lähetys - mutta siitä en vielä ala neuloa enkä näytä vielä kuvaa.

Tässä KYH1 ja KYH4 valmiina. Annikaisen tossukoita. Sinertävänkukertavat pidän itse, ruskeat lahjaksi.KYH2 valmis, päätyivät heti omiin jalkoihini. Kukin tossupari painaa noin 85 grammaa, puikoilla 5 näitä tikuttelen.Hehkutan tätä ohjetta vielä, kun se on mielestäni aivan loistava. Tossukoita syntyy nopsaan, ja ne on helppoja tehdä. Kun yhdet tekee, ei tarvitse enää ohjetta sen jälkeen, kokoa on helppo säätää ja mikä parasta näihin saa upotettua vaikka minkä paksuista langanjämää. Nuo ensimmäiset ruskeat on neulottu ohuista sukkalangoista neljällä langalla yhtäaikaa. Sinikirjavat tossut sisältävät parikymmentä pientä nöttöstä erilaisia lankoja. Paikoin siinä on neljää lankaa yhtäaikaa, paikoin vain kahta lankojen paksuuden mukaan. Tossuissa ei ole sauman saumaa, eikä pääteltäviäkään tule juurikaan, vaikka käyttäisi kuinka montaa lankaa. Osan langanpäistä neulon työhön mukaan, valtaosa piiloutuu kätevästi virkkausten alle, jos vain muistaa vaihtaa langan aina oikeassa kohdassa. Pääteltävää tulee vain virkkausten lopetuslangat ja tossujen kärjet.

Tämän ylistyspuheen jälkeen ei liene yllätys, mitä seuraavat KYHit ovat...
KYH3 ja KYH6 lojuvat lattialla:KYH5 lojuu sohvalla:Kasasin paperipussiin kaikki ne langat, joita soisin tossukoiksi muuttaa KYHin aikana. Muutamat tulisi vielä, pussi ei ole vajentunut vielä yhtään. Tarkoitus on toki muutakin neuloa kuin tossuja, mutta kun kerran into tossuihin nyt on, niin antaa mennä.

6 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

Mukavan näköisiä tossukoita olet neulonut. Minä täällä vallan punastun kehuista eli kiitos ja paras kiitos onkin tyytyväinen neuloja :) Minunkin tarttis neuloa muutamat tossut mutta on jo pula jämälangoista kun ne tuli niin hyvin kulutettua viime kesänä :)

Zelda kirjoitti...

Ihania ovat nuo Annikaisen tossukat, minunkin on varmaan pakko sellaiset viimeinkin tehdä.

Hepsi kirjoitti...

Ihania tossukoita! Minunkin pitäisi tuota ohjetta kokeilla. =)

Villanne kirjoitti...

Kauniita tossuja!

Maikki kirjoitti...

Minä niin komppaan näitä kehujasi! Olen tehnyt nyt kolmet Annikaisen tossukat (viimeisimmät esittittelin blogissani ihan äskettäin), ja täytyy sanoa että malli ja ohje on vallan loistava! Kaikki jämälangat sinne vaan ja lopputuloksena hienot tossut :).

Eräältä bloggaajalta sain vinkin kokeilla näiden tossujen tekoa kärjestä alkaen, ja sitä meinaan kokeilla seuraavaksi --> näin tossun kokoa voinee kontrolloida vieläkin paremmin...

MysteryKnitter kirjoitti...

How awesome! You can knit!