keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Myssysiä lisää

Lisää Aviatrix-pipoja pukkaa. Tässä nämä nyt ovat tältä erää, ihan heti en tee enempää, kyllä viisi riittää yhteen putkeen..

Aika samankokoisia näistä tuntuu tulevan, kun tämä vihreä 2-4-vuotiaan koolla tehty on juuri passeli 2-vuotiaalle, jolle oli aivan passeli myös 18-kuukautisen koolla tehty. Tämä ei vielä ole kummallista, mutta kun samalle 2-vuotiaalle sopi hyvin myös alemman kuvan 12-kuukautisen myssy, voi jo ruveta ihmettelemään, onko myssyissä mitään kokoeroa. Mallin joustavuus selittää asian.Malli: Aviatrix-pipo ja lapaset omasta päästä (worsted-langanpaksuus)
Lanka: Cascade 220 Superwash, noin 70 g yhteensä
Puikot: 4 ja 5 mm pipossa, lapasissa 3,5 ja 3,75 mm
Koko: 2-4-vuotiaan koon mukaan silmukat, mutta tein puoli nroa pienemmillä puikoilla.
Pipon koristenappi jokin kaukainen käsityömessuostos, en muista valmistajaa.

Malli: Aviatrix edelleen (DK-lanka)
Lanka: Schoeller Stahl Limbo, 34 g
Puikot: 3,5 ja 3,75 mm
Koko: 12 kk (muistaakseni?)

Sen verran lyhennettyjen kerrosten neulominen vaatisi vielä harjoittelua, että nyt oikealla puolella langankierron ja silmukan yhteen neulominen jättää melko selvät jäljet, jotka eivät asettuneet ainakaan pelkällä pipon kostuttamisella. Nurjalla puolella tehdyt eivät näy ollenkaan, joten teen varmaan jotain väärin oikealla puolella. Pitääpä ensi kerralla tutkailla asiaa, mutta nyt tosiaan saa näiden neulominen vähäksi aikaa riittää. Lopullisesti en kyllä ohjetta hautaa, oli niin hauska!

Käväisin käsityömessuilla Vanhassa satamassa pari viikkoa sitten ihan vain tuota vihreätä Cascadea ja yhtä toista lankaa Titityyn osastolta hakeakseni. Menin lauantaiaamuna klo 11 messuille (oli auennut klo 10), ja laitan nyt tänne muistiin tulevia vuosia varten itsellni moton: Käsityömessuille ei kannata maksaa 10 euron pääsymaksua siksi, että aikoo säästää postimaksut eikä jaksa odottaa muutamaa päivää langan saapumista.

Messuilla oli ihan kamalaa: Titityyn osasto oli samassa paikassa kuin ennenkin, joten olin 10 minuuttia saapumiseni jälkeen tehnyt ne ostokset, joita varten sinne menin. Muu oli ajanhukkaa, kun mitään en nähnyt enkä päässyt eteenpäin. Yritin kyynärpäätaktiikalla edetä mm. Hobboksin osastolle ihan sisälle asti, mutta silti ei ollut tilaa katsoa mitään enkä meinannut päästä osastolta pois, kun niin moni yritti samaan aikaan tunkea sisään. Yhden pellavatunikan ostin lennosta eli sovittamatta Coconaten osastolta, kun se oli puoleen hintaan. Sovittaa olisi pitänyt siinä kaiken kansan näkyvillä ja ihmispaljoudessa, joten otin 50 euron riskin, ettei tunika sovikaan. Sopii se, mutta enpä taida enää vaivautua kässämessuille, sen verran mukavuudenhaluiseksi olen tullut. Pitäkää tunkkinne.

3 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Herttaisia myssyjä!
Minäkään en tykkää tungoksesta. Siksi nuo messut ei niin kiinnosta.

Emma kirjoitti...

Suloisia myssyjä :) Mie käväisin samoilla messuilla sunnuntaina neljän maissa, oli mukavan väljää, lastenvaunujenkin kanssa pääsi mainiosti etenemään!

Salaneuloja kirjoitti...

Suloisia myssyjä!