tiistai 12. huhtikuuta 2011

Voi ihmettä

Ihme ja kumma, reilu kaksi vuotta sitten aloitettu villatakki on valmis! Se on ollut jo päälläkin pariin otteeseen ja on juuri sellainen kuin pitää. Ei se täydellinen ole, mutta niin lähellä sitä, etten aio valittaa nyt mistään. Kuvat eivät tee täyttä oikeutta takille, sillä lanka on hieman kiiltävää ja se näkyy kuvissa suttuisuutena.Neulos on hyvin joustavaa langan vuoksi. Tämä on sekä hyvä että huono asia; hyvä siksi, että takki voi olla tyköistuva ja silti se on mukava päällä, huonoa tässä on se, että nappilista on liiankin joustava ja venyvä. Mutta en käytä takkia tällä tavoin kokonaan napitettuna, joten tämäkään ei haittaa.Helmaan neuloin ruskeita helmiä muutaman silmukan välein. Sain helmiä SYTtinä (Räveltämön juttuja) yhtä toista asiaa varten niin paljon, että heräsi hinku laittaa tähänkin rivi. Yksinkertaiseen neuleeseen vähän jotain jujua.Nappeihinkin olen tyytyväinen: äidin vanhasta nappilootasta, jonka sain jokin aika sitten itselleni, löytyi juuri oikean kokoisia ja helmien värisiä täsmälleen 9 kappaletta. Kuinka voikin olla niin hyvä tuuri? Kuvissa napit näyttävät tummemmilta kuin ovat, oikeastaan ne ovat läpikuultavia, hieman helmiäismäisiä (onko tällaista sanaa olemassa?) ja vain hieman ruskehtavia.Malli: Ylösalaisneule Ullasta toimi työn pohjana, mutta ohjetta taisin käyttää vain aloituksessa
Lanka: Merino Superfine, Karnaluksista ostettu, n. 340 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: mie, varmaan M

Tykkään, onneksi tein valmiiksi. Tätä lankaa tahdon luultavasti lisääkin, toivottavasti tätä vielä tehdään.

7 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Voi että on upea neule! Käsialasi on niin kauniin tasaista :). Tällainen neule taitaa olla varsinkäytännöllinen, sopii puettavaksi moneen tilanteeseen.

Taija K kirjoitti...

Kiitos Maikki! Käytännöllisyys olikin juuri tavoite, sillä tällaisia yksinkertaisia neuleita tarvitsisin. Kaappi jo pursuaa kaikkia kummia liehuttimia hienoissa väreissä, mutta niitä ei voi yhdistää minkä tahansa vaatteen kanssa. Mutta yksinkertainen on usein tylsä neuloa, ja siksi valmistuminen vähän kesti.

Tess kirjoitti...

Hyvin istuva ja nätti neuletakki!

Tuuli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Zelda kirjoitti...

Aivan ihana tuli tuosta takista ja nuo helmet istuvat siihen kuin nenä päähän:)

Hepsi kirjoitti...

Kaunis takki! Sopii varmasti moneen tilaisuuteen!

Salaneuloja kirjoitti...

Tyrmäävän upea!