perjantai 30. maaliskuuta 2012

Aakkoshaasteen D

Aakkoshaaste, jossa neulotaan jokainen aakkosten kirjain muodossa tai toisessa, on edennyt hieman. Haaste alkoi viime vuoden puolella ja minun piti alun perin noudattaa sääntöä, että joka kuukaudelle on varattu oma kirjaimensa. Vaan niinhän siinä kävi, että D-neule jäi jumittamaan ja sitä ennen ehtivät valmistua E- ja H-neuleet.

Nyt ovat valmiina kirjaimet A, B, C, D, E ja H. Tekeillä ovat F, G ja J.
Koska sekä F että G ovat puseroprojekteja, ja F lisäksi ohuesta langasta neulottava Featherweight Cardigan, ei niiden valmistumista kannata odotella henkeään pidätellen. G:tä eli Golden Wheat Cardigania neulon tapojeni vastaisesti paksuilla, 6 mm, puikoilla, joten sikäli siinä ei kauaa nokka tuhisisi. Mutta mutta! kun kädet ei tahdo kestää paksuja puikkoja. Hiljaa siis edetään kerros pari kerrallaan. J-neuleeksi aloitin Jaywalkerit.

Mutta sitten siihen itse asiaan eli valmistuneeseen D:hen. Klikkaa kuvat isommiksi.Malli: Diagonal Lace Socks, Socks from the Toe Up -kirjasta
Lanka: Cascade Heritage, 72 g
Puikot: 2 mm
Koko: 38

Sukat menevät lahjaksi, vaikka ovat omaan jalkaan täydellisen istuvat. Mutta juuri nyt en tarvitse uusia sukkia, ja aion pitää itselläni yhdet kesken olevat sukat (Twisted Limone).

Heritagesta sen verran, että olen saanut tämän langan Titityyn sukkaklubista ja käsitykseni langasta muuttui täysin sitä neuloessani. Jostain syystä en tykännyt langan tunnusta vyyhdillä, se tuntui pikemmin vauva- kuin sukkalangalta. Mutta kun sitä neuloin 2 mm puikoilla, tuloksena olikin pehmeää mutta napakkaa neulosta. Toivottavasti on myös kestävää.

Ei kommentteja: