keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Syksyisiä raitoja

Raitavillitys täällä jatkuu. Nyt valmistui uusi ihana vaatteeni. Melkein (huom, vain melkein) toivon, että ilmat viilenisivät, jotta voisi taas käyttää neulomiaan vaatteita. Nyt on vielä aivan liian kuuma töihin mennä villaiset neuleet päällä, vaikka kuinka ohuita olisivat. Ulkona olen sentään aiemmin valmistunutta Golden Wheatia käyttänyt paljon, se on osoittautunut mainioksi syystakiksi.

Malli: Plain and Simple Pullover, Veera Välimäen ilmaisohje Ravelrystä
Lanka: Drops Alpaca sekä Golden Eagle Alpaca Fein, yht. 250 g (muut ovat Dropsia paitsi vaaleanvihreä)
Puikot: 2,5 mm
Koko: S


Käytännössä neuloin puolet paidasta kahteen kertaan, kun ensin aloitin 3 mm puikoilla, kuten ohjeessa. Soputelttahan siitä olisi niin tullut, ja harvaakin neulos oli käsialallani. (Jaa mikä mallitilkku?) Ei auttanut kuin purkaa ja ottaa 2,5 millin puikot käyttöön. Olen kyllä aika ylpeä, että niin pienillä puikoilla jaksoin tikuttaa kokonaisen vaatekappaleen, vaikka hihaton lähes onkin.

Siitäkin olen tyytyväinen, että nämä langat olivat varastoni vanhimpia, Sulo Vileenin ostamia. Beigeä ja vaaleanvihreää oli kaksi kerää, muita vain kerä, mikä asetti rajoituksia raidoille ja väriyhdistelmille. Hyvin meni, kaikki ruskeat loppuivat parahultaisesti, eivät liian aikaisin eikä toisaalta niitä jäänyt, ja vain vihreille täytyy vielä keksiä loppusijoituspaikka.

Onneksi on uusia lankoja, kun vanhat on käytetty ;) Mmmm, Wollmeisea........ Safran ja Petersilie.6 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Lopputulos on oikein onnistunut! Itsellänikin on sama malli keskeneräisenä lankakopassa (on ollut jo varmaan pari vuotta!). Pitäisiköhän ryhdistäytyä...

Hepsi kirjoitti...

Kaunis neule ja ihania uusia lankoja!

Päivikki kirjoitti...

Oi, miten kaunis! Semmoinen rauhaisa.

ArualMaria kirjoitti...

Harmonisen näköinen paita! Ja mitä herkkulankoja, noista saakin mukavasti inspiraatiota. ;)

Minna kirjoitti...

Vitsi että on nätti neule!

Sähän voit käyttää sitä viikonloppuna, ku lähdette sinne (lähes) lappiin hytisemään. ^.^

Istun muuten kahvilla ja leikin IPadilla, meidän kakarat on kohta teillä vinkumassa ja kitisemässä ja mä vietän vapaan viikonlopun, ähä-ähä!

Taija K kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!

Minna: sun kannattais ehkä vähän kerrata maantiedettä. Keuruu ei ole Lappia, edes se Oulu, johon teidän muksuja seuraavaksi viedään, ei ole Lappia. Mutta viettäkäähän nyt rauhaisa viikonloppu, kun kerrankin saatte.