keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Paulie-pusero vihdoin viimein!

Tätä villatakkia on tahkottu. Aloitin huhtikuussa 2012 ja valmista tuli tammikuun 3. päivä 2013. Sileän neuleen neulominen tasona nurjine kerroksineen ei ole ehkä minulle soveltuvin laji, mutta neule tuotti tuskaa myös oikean koon löytämisen puolesta. Aloitin M-koolla niskasta ja pääsin muutaman raidan verran kainaloiden alapuolelle, kun työ jäi kesätauolle. Syksyllä päätin jatkaa ja onneksi perusteellisesti sovitin, koska huomasin, että suurihan se on. Purin raidat pois - säästin vain ainaoikeinosuuden - ja muokkailin silmukkamääriä niin, että lopulta jatkoin S-koon mukaan.

Hihoissa olisi voinut jatkaa M-koolla, ne ovat aika tiukat, mutta eivätköhän veny käytössä sen verran. Helmaosa on täydellisen sopiva. Pahoittelen itselaukaisimella otettuja oudohkoja kuvia, niihin olette tietysti tässä blogissa tottuneet ;)

Malli: Paulie, ilmaisohje Ravelrysta
Lanka: Wollmeise Twin, värit Schwarz ja Lila Ludmilla, 414 grammaa yhteensä
Puikot: 3 mm
Koko: S


Wollmeise-puseroiden määrä alkaa ylittää jo laissa säädetyn määrän. Silti yksi on vieläkin puikoilla ja kahteen suunnitelma sekä lanka odottamassa. Yritän kuitenkin pidättäytyä enemmistä suunnitelmista ja lankaostoksista, ainakin puserotarkoituksessa. Ihmisellä voisi varmaan olla jotain muitakin vaatteita kuin WM-puseroita?

Parilla pienellä ihmisellä on ainakin uudet sukat, jotka eivät ole Wollmeisea vaan Maijaa. Käytin pienenpienetkin nöttöset näihin Tools-nimisiin sukkiin (ilmaisohje Ravelrysta sekin).

N. 110 grammaa yhteensä näihin arviolta koon 28 (puikot 3 mm) ja koon 26 (puikot 2,75 mm) sukkiin. Nyt on tunti aikaa neuloa sohvalla ennen töihin lähtöä! Jänikset maailmankartalle -sukat on tulossa itselleni, mies kun "vei" ne edelliset ;)

8 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Jos Wollmeise-puserot ovat noin kauniita, niin ei haittaa vaikka niitä olisi 100! Mullakin on varastossa Wollmeisen lankoja, mutta yhtään työtä en ole vielä saanut niistä tehtyä valmiiksi. Pitäisi varmaan ryhdistäytyä...

Taija K kirjoitti...

Kiitos Lammas! Kauniitahan ne ovat, ei sillä ;)

KristiinaS kirjoitti...

Kiva peruspusero. Kannatti kokoa vähän fiksata, hyvin istuvalta näyttää nyt. Kyllä ne hihat varmasti vähän muokkautuvat just sopiviksi.

KnittingArchivist kirjoitti...

Oi kun kaunis pusero! Kyllä kannatti tahkota! :)

Hepsi kirjoitti...

Kaunis ja niin istuva villatakki! Ja ei Wollmeise-puseroita tai -villatakkeja voi olla liikaa! Minulla niitä on vasta kaksi. =)

Hannaliini kirjoitti...

Ihana villatakki! Juuri tuollaisen haluaisin, mutta tiedän, ettei kannata yrittää - kesken se jää kuitenkin. Suloisia sukkia, tuo malli olikin unohtunut minulta, täytyneepä neuloa sellaiset.

Taija K kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin sut KYH-blogin kautta. Sun kirkkokuvasta päätellen ollaan saman "kylän" tyttöjä :D